musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Izbor sportiste godine: Zita Seke i Čaba Zavarko najbolji u 2016. godini Featured

Za najbolju sportistkinju Bečeja u 2016. godini proglašena je plivačica Zita Seke, članica PVK „Bečej“, koja je, između ostalog, na kadetskom Centralnom evropskom prvenstvu u plivanju „CECJM 2016“, održanom od 8. do 11. decembra u Košicama u Slovačkoj, osvojila treće mesto u trci na 50 metara slobodnim stilom, u vremenu 27.50, što je novi nacionalni rekord, a za najboljeg sportistu izabran je Čaba Zavarko, član Kuglaškog kluba „Vojvodina“ iz Bačkog Gradišta, koji je sa juniorskom reprezentacijom Srbije osvojio zlato na Svetskom prvenstvu održanom 22. maja u Novigradu u Hrvatskoj.

Na svečanosti povodom izbora najboljih sportista i sportistkinja Bečeja, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji i sportskih radnika, održanoj 22. decembra u velikoj sali gradske kuće, u organizaciji Saveza sportova opštine Bečej, prisutne su u ime lokalne samouprave pozdravili zamenica predsednika opštine Dalila Dujaković i član Opštinskog veća zadužen za sport i omladinu Dejan Terzić koji su zajedno sa bečejskim olimpijcima, Markom Tomićevićem i Markom Novakovićem, uručili priznanja najboljima:

Mlađi pioniri:
1. Hunor Bečei – Karate klub „Bečej“
2. Nemanja Grčić – Kajak kanu klub „Bečej“
3. Filip Basarić – Kajak kanu klub „Bečej“

Mlađe pionirke:
1. Nataša Kekić – PVK „Bečej
2. Ana Reka Komaromi – Karate klub „Bečej“
3. Nataša Đurić – Karate klub „B.P.S.“

Pioniri:
1. Akoš Benke – STK „Vojvodina“ Bačko Gradište
2. Miloš Marić – Kajak kanu klub „Bečej“
3. Aleksandar Hadnađev – Kajak kanu klub „Bečej“

Pionirke:
1. Zita Seke – PVK „Bečej“
2. Radmila Tominjak – STK „Vojvodina“ Bačko Gradište
3. Milica Žarić – Kajak kanu klub „Bečej“
3. Anđela Žarić – Kajak kanu klub „Bečej“

Kadeti:
1. Nikola Vlajkov – Kik-boks klub „Bečej“
2. Jovan Peškanov – Streličarski klub „Bečej“
3. Stefan Mitrović – MOK „Bečej“
3. Filip Mitrović – MOK „Bečej“

Kadetkinje:
1. Vanja Obradović – ŽOK „Bečej“

Juniori:
1. Luka Stojkov – Kajak kanu klub „Bečej“
2. Sebastijan Molnar – Kuglaški klub „Bečej“
3. Ognjen Koković – MOK „Bečej“

Juniorke:
1. Edina Benke – STK „Vojvodina“ Bačko Gradište
2. Una Obradović – Karate klub „Bečej“
3. Jovana Borđoški – Karate klub „B.P.S.“

Seniori:
1. Čaba Zavarko – Kuglaški klub „Vojvodina“ Bačko Gradište
2. Slavoljub Dabižljević – OFK „Bečej 1918“
3. Veselin Džigurski – MOK „Bečej“

Seniorke:
1. Nevena Kosanović – Karate klub „B.P.S.“
2. Karolina Kalapoš – Karate klub „Bečej“
3. Snežana Damjanović – Karate klub „B.P.S.“

 ekipnoj konkurenciji u muškoj kategoriji prvi su odbojkaši MOK „Bečej“, druga je pionirska ekipa Kajak kanu kluba „Bečej“, a treća muška ekipa Karate kluba „B.P.S.“, dok je u ženskoj kategoriji za najbolju proglašena ženska ekipa Karate kluba „B.P.S.“, a druge su odbojkašice prve selekcije ŽOK „Bečej“.
U konkurenciji sportskih organizacija za najbolju je proglašena STK „Vojvodina“ iz Bačkog Gradišta, drugi je OFK „Bečej 1918“ i treći je Karate klub „BPS“.
Za najboljeg trenera u 2016. godini izabran je Nikola Džigurski (MOK „Bečej“), drugi je Vladislav Živanović (Kajak kanu klub „Bečej“), a treći Ištvan Feldeši (Karate klub „B.P.S.“), dok su Branislavu Šekeroviću i Andreju Mihajloviću dodeljena priznanja za najbolje sportske radnike, a Mirko Grabež je dobio priznanje u konkurenciji Radničkih sportskih igara.
Nagrada za životno delo uručena je profesoru fizičkog vaspitanja Žarku Grčiću za dugogodišnji trenerski rad i doprinos bečejskom košarkaškom i kajakaškom sportu, posthumno je dodeljena nagrada Milanu Kruniću za doprinos boksu, jubilarnu nagradu za 30 godina trenerskog rada u Kajak kanu klubu „Bečej“ dobio je Vladislav Živanović, a za 45 godina rada u Konjičkom klubu „Potisje“ priznanje je uručeno Janošu Nemetu.
Posebna nagrada dodeljena je Bojanu Bigi i njegovom treneru Miloradu Lončareviću za nedavno osvojenu titulu prvaka države u džudu za slepe i slabovide.

V.F.

Last modified on
Rate this item
(0 votes)
back to top