musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

PISA tesztelés a Közgazdasági-kereskedelmi iskolában - Használjuk-e tudásunkat a „valódi“ életben?

Május elején a Közgazdasági-kereskedelmi iskolában próbatesztelést végeznek a PISA projektumban.

Ez az iskola egyike azon 43 szerbiai iskolának, amelyekben elvégzik a próbatesztelést a 2018-as kutatás előtt. A kiválasztott iskolák képviselik a szerbiai iskolákat, amelyekből véletlenszerűen választottak ki 60 2001-ben született tesztalanyt.
A PISA (Programme for International Student Assessment) tesztelés illetve „a nemzetközi tanulói teljesítménymérés programja” az egyik legnagyobb nemzetközi kutatás, amely célja elsősorban a mindennapi életben használható tudás vizsgálata. Azt méri, hogy a tanulók milyen mértékben alkalmazzák szövegértési képességüket a hétköznapi helyzetekben megjelenő szövegek megértésekor és értelmezésekor; vagy mennyire képesek felismerni, megérteni, értelmezni és megoldani egy matematikai vagy természettudományi jellegű problémát, ha ilyennel találkoznak. Ezen területek mellé idén bevezetik a pénzügyi jártasságról tanúskodó feladatokat is. A tanulóknak négy óra alatt kell megoldaniuk a feladatokat, idén először számítógépen, és nem papíron, szüneteket közbeiktatva az egyes témák között.
Az iskola jól fel van szerelve számítógépekkel, a 60 tanuló egy időpontban írhatja meg a felmérést. A munka zökkenőmentességéről Stevan Spajić informatikatanár gondoskodik, a koordinációs feladatokat pedig Galgó Ferenci Andrea közgazdaságtan tanár vállalta magára.

B.M.

Rate this item
(0 votes)
back to top