musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Szabadka Grand Prix 2017 - Két gyémánt és két arany a Petőfiseknek

A Szabadka Grand Prix 2017 Nemzetközi Minősítő Táncfesztivált április 22-én tartották meg a szabadkai Sportcsarnokban, ahol a mazsorett-, modern- és társas-tánccsoportok vettek részt.

A minősítőn romániai, szerbiai, horvátországi és magyarországi csapatok mérettettek meg. A versenyen részt vettek a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör társas- és modern-tánccsoportjainak tagjai is.
„Hetedik alkalommal hirdették meg a versenyt mini, kadett, junior és felnőtt kategóriában. Ennek a versenynek az a szépsége, hogy minősítő versenyről van szó, arany (86-97 %), ezüst (70-85 %) és bronz (55-69 %) minősítést kaphatnak a táncosok, míg a legjobbak gyémánt-minősítést (98-100 %) is érdemelhetnek. Ez annyit jelent, hogy minden csoportot önmagában, százalékra minősít a zsűri, tehát nincs első, második, harmadik hely. Az elbírálás a korcsoportokon belül, a koreográfiák előadásának szakmai színvonala alapján történt”, mondta Ricz Róbert, a kultúrkör tánccsoportjának vezetője.
A zsűriben nemzetközi, szakavatott táncpedagógusok és koreográfusok kaptak helyet: Horváth Péter (Szeged) nemzetközi bíró, táncpedagógus, a szabadkai Arancsity Tímea balettmester, a horvátországi Toni Vrdoljak nemzetközi bíró, Ostojić Melitta nemzetközi zumba-oktató és koreográfus Szabadkáról, illetve a szegedi Vidovenyecz Andrea nemzetközi versenytánc bíró, táncpedagógus.
„A bírók a produkcióknál figyelték a zenei összhangot, a térformákat, a technikát és a művészi hatást. A Petőfi kultúrkör táncosai négy produkciót vittek a megmérettetésre. Bozsóki Nina szólista Bond Girl, illetve a Beretka Karina-Szabó Beatrix duó Marionett című koreográfiája arany minősítést kapott, míg a junior és a felnőtt show-formáció Rémálom és Külföld? című produkciója gyémánt-minősítésben részesült. Itt kell elmondanom azt is, hogy meghívást kaptunk a sátoraljaújhelyi versenyre, amelyet május 19-e és 21-e között tartanak meg testvérvárosunkban, ahová szeretnénk eljutni”, mondta Ricz.

B.M.

Rate this item
(0 votes)
back to top