musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Szent István napi ünnepség augusztus 18-án és 19-én - Vastag Tamás és a BayTheWay együttes koncerteznek

A hagyományos Szent István-napi rendezvényt augusztus 18-án és 19-én tartják meg a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör szervezésében.

„Idén is kétnapos rendezvényt szervezünk, pénteken tartjuk az ünnepi műsort a Köztársaság utcában felállított színpadon, szombaton pedig megszervezzük a hagyományos főzőversenyt a Nikola Tesla utcában”, mondta Nagy Klára, a kultúrkör titkára.
Augusztus 18-án 17.30 órakor kezdődik a Csongrádi Fúvószenekar vendégváró koncertje az alsóvárosi Páduai Szent Antal templom udvarában, majd 18 órától kenyérszenteléssel egybekötött ünnepi szentmise lesz a templomban. Este hét órakor kezdődik az ünnepi műsor a Petőfi kultúrkör előtt felállított színpadon, a megszentelt kenyér megszegése, az ünnepi beszédek, majd 19.30-tól Magyarok tündöklő csillaga címmel a budapesti Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával néptánc-műsort láthatnak az érdeklődők, amelyben a Petőfi kultúrkör Szelence és Kiscimbora táncegyüttesei, a törökbecsei Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület Csalogató táncegyüttese vesz részt.
A Csongrádi Fúvószenekar 20.30-tól koncertezik, majd a két magyarországi sztárvendég fellépése következik, 21 órától Vastag Tamás, 22 órától pedig a BayTheWay együttes lép színpadra. Mindkét fellépő a magyarországi X-faktor tehetségkutató műsorban tűnt fel, ők a budapesti Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának köszönhetően szerepelnek majd Óbecsén. Az est 23 óra körül tűzijátékkal ér véget.
Másnap, augusztus 19-én, 16 órakor kezdődik a Szent István-napi főzőverseny a Nikola Tesla utcában. A főzőverseny alatt a jó hangulatról a Harmónia együttes gondoskodik.
„Ugyancsak 16 órától, amíg a szülők a bográcsok körül forgolódnak, gyermekprogramok és játékok várják a legfiatalabbakat a Petőfi iskola előtt és körül, majd 17.45-kor az óvoda előtt a szegedi Csiga Duó együttes gyermekkoncertjét élvezhetik a legfiatalabbak. A Csiga duó már szerepelt Óbecsén, az iskolások és ovisok ismerik őket, nem fognak csalódni. A bográcsokban 19 óráig rotyog majd a marhapörkölt. Idén nemzetközi zsűri bírálja el a pörkölteket, Csongrádról is érkezik egy szakács. A főzőverseny eredményhirdetését 20 órára tervezzük. Idén is sok ajándékot sikerült biztosítani a becsei vállalkozóktól és üzletektől, amelyekkel megörvendeztetjük a főzőverseny résztvevőit. Terveink szerint 21 órakor kezdődik az utcabál, a Harmónia együttes közreműködésével, amely hajnali két óráig tart”, mondta Nagy Klára.
A Szent István napi ünnepségen, mindkét nap, lesz lacikonyha és kirakodóvásár.                                

B.M.

Rate this item
(0 votes)
back to top