musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Utkereszteződés

Húsvéti receptek és dekorációk - Az elmaradhatatlan sonka másképpen

Húsvéti főszerepben a sonka van és volt. Elkészítése akár kezdőknek is ajánlott, de néhány szabályt tiszteletben kell tartani. A nyers, füstölt sonkát előző este annyi hideg vízben kell áztatni, amennyi ellepi, hogy távozzon belőle a fölösleges só. Másnap friss vízbe tegyük oda főni, ízlés szerint adhatunk hozzá 3-4 gerezd fokhagymát, 8-10 szem borsot és 1 babérlevelet.

Read more...

Szülőföldön magyarul március 14-ig - Oktatási és taneszköz támogatás

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. idén is meghirdette a Szülőföldön magyarul elnevezésű pályázatát. A pályázat célja nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatást, illetve hallgatói támogatást biztosítani azoknak az óvodásoknak, iskolásoknak és egyetemistáknak, akik 2017/2018-as tanévben magyar nyelven tanulnak.

Read more...

Kökény Attila „talajdoktor” - Előadás a talajmegújító mezőgazdaságról

Kökény Attila „talajdoktor“, a Kakasszéki Biogazdaság vezetője az óbecsei fiatal termelők kérésére a talajmegújító mezőgazdaságról tartott előadást március 5-én és 6-án a Petőfi kultúrkör utolsó helyig megtelt kistermében.
„Az elismert ’talajdoktorral’ való előadás megszervezését kihívásként éltem meg. A Vajdasági Agráregyesületek Szövetségétől minden támogatást megkaptam, emellett a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör is segítségemre volt.

Read more...
Subscribe to this RSS feed