Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

„Bečej noću“ drugi put: „Parni valjak“ menja listu učesnika

„Bečej noću“ drugi put: „Parni valjak“ menja listu učesnikatrg_fontane

Druga po redu manifestacija „Bečej noću“ ove godine, umesto jednog, trajaće dva dana, 15. i 16. juna, a centralni događaj će svakako biti koncerti 16. juna na gradskom trgu. Očekivalo se da će na novom gradskom trgu pored ostalih nastupiti i „Parni valjak“, ali kako je u međuvremenu Aki Rahimovski, frontmen ovog legendarnog zagrebačkog benda oboleo, organizatori će pokušati da obezbede neko drugo zvučno ime koje će nastupiti umesto najavljenog  atraktivnog učesnika na ovoj manifestaciji koja je pobrala brojne simpatije svojom prošlogodišnjom premijerom.

Sigurni ovogodišnji učesnici su „Eva Braun“, „Ničim izazvan“, zatim pevačica Ruža Magdolna, a voditelj programa će biti pevač Dejan Cukić, koji će, međutim, kako je otkrio na konferenciji za novinare 26. aprila, pripremiti i iznenađenje posetiocima koncerata s članovima bečejske grupe „Eva Braun“, po čijoj pesmi je „Bečej noću“ i dobio ime.
Direktor manifestacije Da-ne Mandić, predsednik opštine Dragan Tošić i direktor Gradskog pozorišta Zdravko Petrović govorili su o organizacionim i finansijskim detaljima manifestacije, a Dejan Cukić i Boris Bakalov u ime benda „Ničim izazvan“ (postoji 6 godina i dobio je MTV nagradu za najbolji regionalni pop-rok bend) izrazili su zadovoljstvo što će gostovati u Bečeju i istakli da se nadaju da će 16. juna na gradskom trgu biti mnogo nasmejanih građana.
Dan ranije, 15. juna, u Gradskom pozorištu će takođe biti održani koncerti malo tvrđeg zvuka, nastupiće „Ateist rep“, „Fiskalni račun“ i „Bad Habit“, a pre koncerata će u pozorištu biti održana i Revija kratkometražnog filma, plan je da se prikaže desetak filmova.
Pre programa „Bečej noću“ od 14. do 17. juna Gradsko pozorište će organizovati i okupljanje mladih likovnih umetnika na međunarodnoj  likovnoj koloniji u Galeriji „Krug“, čija će koordinatorka biti bečejska slikarka Tijana Grujić, a očekuje se 25 akademskih slikara iz Srbije i regiona.

Revija kratkometražnog filma

U okviru manifestacije „Bečej noću“ 15. juna biće održana Revija kratkometražnog filma u bašti Gradskog pozorišta. Organizacioni odbor „Bečej noću“ upravo je raspisao konkurs za Reviju, na kojoj će biti prikazano do 10 filmova.
Prema uslovima konkursa mogu da budu selektovani igrani, dokumentarni i animirani filmovi koji su nastali od 2016. do 2018. godine, u trajanju do 25 minuta. Pravo učešća na konkursu imaju svi filmski autori iz Srbije, studenti akademija umetnosti i amaterski stvaraoci.
Rok za prijavu filmova je 31. maj, selektor filmova je publicista Ivan Kovač iz Bečeja, a naslovi izabranih ostvarenja biće objavljeni najkasnije do 7. juna.
U toku prve Revije kratkometražnog filma biće izabran najbolji film glasovima tročlanog žirija i glasovima publike, a nagrada za najbolji film je 50.000 dinara.
Ostvarenja treba poslati na i-mejl: [email protected].
Opširnije informacije o konkursu možete dobiti pozivanjem broja telefona 062-282-062.

Predsednik opštine je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da će manifestacija, sada je sasvim izvesno, postati tradicionalna, da će se finansirati iz donacija, te je dodao da je do sada prikupljeno ukupno oko 7 miliona dinara, 1,6 miliona od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i od bečejskih firmi i kompanija koje posluju u opštini. Prema njegovim rečima, na koncerte i prateće sadržaje neće biti potrošen novac iz opštinskog budžeta.

Prijave za štandove do 25. maja

Oni koji žele da u toku festivala „Bečej noću“ postave prodajne i reklamne štandove u centru Bečeja treba da se obrate Odeljenju za urbanizam Opštinske uprave najkasnije do 25. maja.
Lokacije za postavljanje prodajnih štandova su deo ulice Uroša Predića do ugla sa Zelenom ulicom, kao i parking štamparije „Proleter”, prekoputa Tehničke škole.

Na „Bečej noću“ se na gradskom trgu očekuje više građana nego prošle godine, kada ih je bilo, kazao je Tošić, oko 14.000 ili 15.000, a po proceni policije trg može da „primi“ oko 20.000 ljudi.
Zelene površine, koje će verovatno biti oštećene u toku koncerata, odmah nakon manifestacije će biti obnovljene, takođe iz donacija privrednika.
Podsetimo da je prošle godine jednodnevni „Bečej noću“ koštao oko 5,2 miliona dinara, kada su na gradskom trgu građane zabavljale grupe „Maljčiki“, „Anna and the Barbies“, „Van Gogh“ i „Plavi orkestar“, a voditelji programa su bili glumci „Državnog posla“.
Koncerti će i ove godine biti besplatni za građane.

K.D.F.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *