Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Dan grada i počasni građanin Bečeja: Biće proslave – detalji nepoznati

Dan grada i počasni građanin Bečeja: Biće proslave –  detalji nepoznatitrg_fontane

Lokalni parlament je prošle godine doneo odluku da je dan grada Bečeja 1. avgust, pored toga doneta je i odluka o ustanovljavanju nagrada, javnih priznanja i o dodeli zvanja počasnog građanina opštine Bečej. Nagrade bi trebalo da se dodeljuju na dan grada svake pete godine, počevši od ove godine.

Za sada se ne znaju kriterijumi po kojima će se dodeliti zvanje počasnog građanina Bečeja, ali ni to kakav se program priprema za 1. avgust.
Zna se samo da je predsednik opštine oformio odbor čiji su članovi zamenik predsednika opštine Budislav Medurić (predsednik), članovi Opštinskog veća Pal Šandor i Ilona Varnju, čiji je zadatak da predlože članove jedne komisije koja bi trebala da raspiše konkurs (po određenim kriterijumima) za izbor počasnog građanina opštine i za ostale nagrade.
Budislav Medurić je rekao da će njegov odbor da dostavi svoj predlog sastava konkursne komisije o čemu će lokalni parlament raspravljati na sednici koja bi trebala da se održi u toku maja meseca.
S druge strane, Edvin Ferenc, saradnik na protokolarnim poslovima u opštini Bečej i koordinator organizacionog odbora za proslavu dana grada rekao je da će se dan grada i ove godine obeležavati tri dana  – 30. i 31. jula i 1. avgusta – ali još nije izrađen program proslave, ali postoje predlozi koji će biti predočeni Opštinskom veću koje će doneti odluku o izradi konačnog predloga programa.  
U budžetu opštine za opštinske manifestacije namenjeno je 4,5 miliona dinara, a deo toga je predviđen za organizovanje proslave, međutim, Edvin Ferenc nije mogao da kaže koliko će se novca potrošiti za proslavu dana grada.
U prošlogodišnjem budžetu opštine je za proslavu dana grada i za organizovanje kulturnih manifestacija bilo predviđeno 3 miliona dinara, a ni danas se ne zna koliko novca je zaista potrošeno za proslavu (koncerte su održali Zvonko Bogdan i Magdolna Ruža).

K.D.F.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *