Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Gryllus Vilmos koncertezett Becsén: „Szeretek a gyerekekkel együtt énekelni“

Gryllus Vilmos koncertezett Becsén: „Szeretek a gyerekekkel együtt énekelni“trg_fontane

Gryllus Vilmos Kossuth-díjas előadóművész, a népszerű Kaláka együttes alapító tagja tartott koncertet május 11-én a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben.

A rendezvényt a zentai Énekelt Versek Fesztiválja szervezői jóvoltából a Petőfi iskola, az alsóvárosi Napsugár óvoda és a Lurkóház tagjai élvezhették, akik nagyon jól szórakoztak, együtt énekelték az ismerős dalokat a művésszel.

A zenész visszajáró vendége az Énekelt Versek Fesztiváljának, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet jóvoltából és szervezésében koncertezett Becsén.

„Már több éve visszajárok Vajdaságba, a Kaláka tagjaként, illetve egyedül, szólóban is adok koncerteket. Gyerekműsoraimban az a lényeg, hogy szeretek a gyerekekkel együtt énekelni. Ezért olyan dalokat, illetve dalsorozatokat írok, mint a Maszkabál, vagy a biciklizős lemez, amelyek kellőképpen egyszerűek ahhoz, mind a szövegüket, mind a dallamukat tekintve, hogy a gyerekek könnyen meg tudják jegyezni és el tudják énekelni. Bármiből lehet ihletet meríteni, a gyerekeket leginkább az őket körülvevő világ érdekli. Ezen felül sokszor zenésítek meg verseket is, Kányádi Sándor a kedvencünk, aki a legnagyobb magyar élő költő, kinek a verseit a mai gyerekek is ismerik”, mondta Gryllus Vilmos.

Ricz Róbert

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *