Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Premijera predstave Dečjeg dramskog studija: Pipi Duga Čarapa za one koji veruju u snove

Premijera predstave Dečjeg dramskog studija: Pipi Duga Čarapa za one koji veruju u snovetrg_fontane

Premijera predstave „Pipi Duga Čarapa“ Dečjeg dramskog studija Gradskog pozorišta održana je 20. aprila u velikoj sali bečejskog pozorišta.

U predstavi koja je nastala po motivima knjige Astrid Lindgren, u dramatizaciji i režiji Anete Tucakov, igraju Vanja Bojović, Katarina Jakić, Nikola Stajić, Teodora Zdravković, Aleksandra Mitrović/Stasja Štrbački, Nikola Zečević, Dušan Mandadžić, Zoran Nedeljković i Velimir Bukinac.

Podsetimo se omiljene dečje junakinje: Pipi Duga Čarapa je omiljena riđokosa junakinja, koju je proslavila Astrid Lindgren. Ona živi sasvim sama u vili Vilekuli. Nema ni mamu, ni tatu. Meštani pričaju da joj se tata udavio u brodolomu, ali Pipi u to ne veruje i svaki dan čeka da dođe po nju. Pipi ne ide u školu, ne zna da čita i piše i prilično je nestašna, pa tako druženje sa njom ume da bude veoma zabavno. U to su se uverile njene prve komšije Tomica i Anica koji se sa njom svakodnevno druže. Pipi je odlična u izmišljanju priča tako da više niko ne zna šta je prava istina. Tako se jednoga dana pojavio njen tata i poveo je sa sobom na Južno more da postane crnačka princeza. A da li se i to zaista desilo ili je sve bila njena mašta, vi odlučite. Jer kad verujete u svoje snove, oni će se i ostvariti…

B.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *