musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno
Info

Info (1230)

Lice i naličje zdravstvenog sistema u Srbiji: Menjajte zdravstveni sistem – Nije bilo propusta

Svetlana Bošković, majka preminule novinarke Marine Kovačev, rodom iz Bečeja, pre desetak dana uputila je otvoreno pismo ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru, u kojem je ukazala na propuste u zdravstvenom sistemu Srbije koji su deset meseci lečenja njene ćerke učinili „bolnim, nehumanim i teškim”.

Read more...

Požar u objektu u Goranskom parku: Kreativno-ekološki centar sada nije funkcionalan

Pre desetak dana došlo je do požara na spoljnjem delu Kreativno-ekološkog centra, objekta koji se nalazi u Goranskom parku i koji je godinama unazad služio za sprovođenje različitih aktivnosti mladih (međunarodni volonterski kampovi, letnji seminari ekologije, ekološke edukativne radionice za decu i mlade).

Read more...

Dve akcije Društva za borbu protiv šećerne bolesti: Merenje nivoa šećera u krvi i sportske igre

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti opštine Bečej danas, 26. aprila, organizuje dve akcije, na gradskom trgu je od 9 časova u toku tradicionalna, 12. akcija „Zdravlju u susret“, kada građani opštine mogu da izmere nivo šećera u krvi, krvni pritisak i da dobiju savet lekara. Akcija će biti okončana u 15 časova, a do podneva pregledano je nešto više od 300 ljudi.

Read more...

Ministar poljoprivrede u Bečeju razgovarao sa stočarima: Pomiriti nepomirljive stavove

Neophodne su izmene ili donošenje novog Zakona o poljoprivrednom zemljištu koji će pomiriti sve dosad nepomirljive stavove koji su postojali između ratarskih grupa, rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović prilikom radne posete Bečeju 16. aprila, kada je sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu Vukom Radojevićem i predsednikom opštine Draganom Tošićem razgovarao sa predstavnicima udruženja proizvođača mleka i stočara, o primeni Zakona o poljoprivrednom zemljištu i pratećeg pravilnika, a posetio je i poljoprivredno gazdinstvo, Farmu krava „Džigurski“.

Read more...

„Potisje“ Bečej: Veliko prolećno čišćenje i raspored odnošenja smeća za 1. maj

„Potisje“ Bečej d.o.o. obaveštava građane opštine Bečej da će se sakupljanje komunalnog otpada za prvomajske praznike odvijati prema sledećem rasporedu: u subotu, 28. aprila komunalni otpad će se sakupljati u Bačkom Petrovom Selu, Poljanicama, Bačkom Gradištu i Radičeviću, umesto u ponedeljak, 30. aprila i utorak, 1. maja. U subotu, 5. maja, komunalni otpad će se sakupljati u I mesnoj zajednici u Bečeju, umesto u sredu, 2. maja.

Read more...

Nakon premijere 2017. godine: Nagrade za „Tanderbal“

Trodnevna manifestacija „Tanderbal – festival na vodi“ je imala premijeru u avgustu prošle godine, a od ove će postati tradicionalna, tim pre jer je dosad dobila dve nagrade: prošle godine na Sajmu turizma u Novom Sadu zlatnu plaketu, a na devetim susretima organizatora manifestacija 2017/2018, održanim 2. i 3. marta u kongresnoj sali Studentskog odmarališta „Ratko Mitrović“ na Zlatiboru u organizaciji udruženja „Turizam i manifestacije Srbije“ (TIM Srbije) u saradnji sa Visokom turističkom školom iz Beograda i Turističkom organizacijom Zlatibor,  proglašena je za najuspešniju novu manifestaciju i dobila „Zlatnu turističku slagalicu“.

Read more...
Subscribe to this RSS feed