Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

I b liga Srbije, grupa sever: Učinak za razmišljanje

I b liga Srbije, grupa sever: Učinak za razmišljanjetrg_fontane

Vaterpolisti Bečeja su u poslednja dva kola I b lige Srbije zabeležili jedan nerešen rezultat i jedan poraz i tako pokvarili dominaciju u aktuelnom takmičenju i stvorili mogućnost raznim kombinacijama vezanim za plasman koje do tada nisu bile u opticaju.

Prvo su Bečejci ostali bez celog plena u Kikindi gde su se u utakmici 6. kola sastali sa ekipom ŽAK-a i odigrali nerešeno 12:12 (3:2, 3:4, 3:4, 3:2) a očekivalo se da će nastaviti pobednički niz, potom su na drugom uzastopnom prvenstvenom gostovanju u Novom Sadu na bazenu „Slana bara“ ostali praznih šaka. Pretrpeli su prvi poraz u aktuelnom takmičenju od ekipe Dunava rezultatom 16:12 (4:2, 3:2, 6:3, 3:5) i tako svoju suverenost na vrhu prvenstvene tabele doveli u pitanje.
U Kikindi vaterpoliste Bečeja, pored problema u odbrani, kako kažu, nije pratila ni sportska sreća jer su iz brojnih prilika pogađali okvir gola umesto mrežu, dok su u Novom Sadu nastupili nekompletni jer u sastavu nije bilo iskusnog Gorana Krstonošića zbog bolesti, što je, kako se pokazalo, bio prevelik hendikep u susretu protiv motivisanih vaterpolista Dunava koji takođe konkurišu za  plasman u fajnal-for.
Ipak, i pored mršavog učinka, Bečejci imaju realne izglede da ostvare svoje ambicije.
Tri kola pre kraja ligaškog dela prvenstva, iz kojeg dva prvoplasirana tima stiču pravo nastupa u doigravanju koje bi trebalo da se održi 17. i 18. marta, nalaze se na prvom mestu sa 16 bodova i imaju bod prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu Dunava. U preostala tri kola predstoji im susret 24. februara na svom bazenu sa poslednjeplasiranom ekipom Mladosti iz Pančeva, koju su u prvom delu na gostovanju savladali sa 12:10, zatim 3. marta gostuju u Valjevu gde ih očekuje meč sa vaterpolistima Valisa, trenutno četvrtoplasiranim sa 9 bodova, koje su u prvom delu na bazenu SC „Đorđe Predin Badža“ pobedili ubedljivim rezultatom 17:7  i u poslednjem kolu ugostiće ekipu Spartak Prozivke iz Subotice koja je trenutno na trećem mestu sa 13 bodova i još uvek ima teoretske šanse za plasman u završnicu takmičenja, a u prvom delu ligaškog dela takmičenja vaterpolisti Bečeja su na gostovanju zabeležili pobedu 11:7.
Za očekivati je da Bečejci i posle ovih utakmica zadrže prvo mesto u grupi i kao prvaci obezbede povoljniji raspored u fajnal-foru gde će se sastati sa drugolasiranom ekipom iz grupe jug.
Kako stvari stoje, to može biti ili Tent iz Obrenovca ili Dorćol. Odluka o tome će pasti u poslednjem kolu kada se sastaju upravo ova dva tima.
Inače, prva u grupi jug je ekipa Singidunuma iz Beograda sa 16 bodova koja je zabeležila pobedu u derbiju u prošlom kolu protiv Tenta sa 16:8 koji su trenutno drugi sa 13 osvojenih bodova, dok su vaterpolisti Dorćola na trećem mestu sa bodom manje i imaju pet bodova prednosti u odnosu na četvrtoplasirani Novi Beograd 011 koji je izgubio i teoretske šanse za plasman u završnicu nakon poraza od Dorćola u 6. kolu (11:9).
Pored toga, Novobeograđani su kažnjeni zbog incidenta u prošlom kolu kada su na bazenu „11. april“ ugostili ekipu Rasine. Zbog tuče igrača tri minuta i 41 sekundu pre kraja pri rezultatu 10:8 za goste, došlo je do prekida utakmice. Na osnovu odluke takmičarske komisije VSS taj meč je registrovan službenim rezultatom 5:0 u korist Kruševljana a na osnovu disciplinskih prijava od strane službenih lica, komesar za takmičenje Dejan Perišić u skraćenom postupku doneo je odluku kojom je najoštrije kažnjen Zlatan Nikočević, vaterpolista Novog Beograda 011, koji je u izjavama službenih lica označen kao vinovnik incidenta i on je suspendovan na četiri meseca, a kazna važi za sva takmičenja u organizaciji VSS.
Na tri meseca su suspendovani vaterpolista Novog Beograda 011 Aleksandar Vuković i vaterpolisti Rasine Nenad Mihajlović i Marko Đokić, koji takođe ne mogu da igraju u takmičenjima u organizaciji VSS.
Inače, nakon fajnal-fora za koji treba da se odredi domaćin, prvoplasirana ekipa će izboriti direktan plasman u I a ligu, dok će drugoplasirani tim igrati baraž sa pretposlednjem ekipom iz I a lige. To bi mogli biti ili vaterpolisti Starog grada koja je trenutno na 5. mestu sa šest bodova ili poslednjeplasirana ekipa Beograda koja ima 3 boda, a prvu pobedu je zabeležila u prošlom kolu protiv ekipe Taša (13:8), međutim, šansu za učešće u baražu imaju ukoliko zabeleže pobedu u pretposlednjem kolu, kada im je protivnik upravo ekipa Starog grada. Poslednjeplasirana ekipa iz I a lige direktno ispada u I b ligu.                       

V.F.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *