Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Táncparádé 2018: Ünnep a Táncművészet Világnapján

Táncparádé 2018: Ünnep a Táncművészet Világnapjántrg_fontane

A Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben Táncparádé 2018 címmel tartottak rendezvényt április 28-án a Táncművészet Világnapja alkalmából.

Az ünnepet 1982-ben az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézetének Nemzetközi Táncbizottsága hozta létre, időpontja pedig Jean-Georges Noverre francia táncos és balettművész születésnapja. A Nemzetközi táncnap célja a tánc népszerűsítése.
„A rendezvényen, amely támogatója a budapesti Nemzeti Kulturális Alap és a becsei önkormányzat volt, szerettük volna bemutatni a tánc különböző műfajait, szépségét és sokszínűségét. A kultúrkör társas- és modern tánccsoportja mellett felléptek barátaink, azok a vajdasági modern táncegyüttesek, amelyekkel az évek során kitűnő kapcsolatot alakítottunk ki”, mondta Ricz Kasziba Beáta, a Petőfi kultúrkör munkatársa.
A műsor elején Kiss Igor, a Községi Tanács és a Petőfi kultúrkör elnökségének tagja köszöntötte a vendégeket, aki a tánc szépségéről és közösségformáló erejéről beszélt.
A rendezvényen a házigazda csoport mellett részt vett a péterrévei dr. Kiss Imre Művelődési Kör társas- és modern tánccsoportja, a királyhalmi Rhythmical Dance Club, a zentai/moholi Merkur-Midnight táncegyüttes, Tornado táncklub topolyai és szabadkai csoportjai, a zentai Flamenco táncklub mazsorett csoportja, az adai The E Squad csoport, valamint az adai Juhász Tamás. Az est folyamán, a másfél órás műsorban, show- és színpadi táncok, modern diszkó és hip-hop koreográfiák, botos és pomponos mazsorett táncok követték egymást a közönség nagy örömére. A műsor végén a kultúrkör elnöke emléklappal és virággal köszönte meg a fellépő csoportok vezetőinek a részvételt: Horváh Máriának, Horváth Kátai Péternek, Varga Zsuzsannának, Terzin Róbertnek, Palata Edinának, Juhász Tamásnak, Madarász Renátának, valamint a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör tánccsoportjainak vezetőinek és koreográfusainak Gyurcsik Helénának, Varnyú Kingának és Sárkány Krisztinának.

B.M.

(FOTÓ: Sörös Dénes)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *