Podržite Bečejski mozaik

Dostupan za sve, finansiran od strane čitalaca

Arhiva |

Impresum |

Kontakt |

Pretražite

Logo Becejski

Tapasztalatszerző út külföldre – PénzÜgyesek a Szakmák Éjszakáján

Tapasztalatszerző út külföldre – PénzÜgyesek a Szakmák Éjszakájántrg_fontane

A Szakmák Éjszakája 2016 óta minden évben egységes időpontban kerül megrendezésre Magyarország valamennyi szakképző iskolájában.

A rendezvény célja a szakmák kipróbálása, amely elengedhetetlen a helyes pályaválasztáshoz.
Az idei rendezvényre a becsei Közgazdasági-kereskedelmi Iskola pénzügyi ügyintéző szakos tanulói kaptak meghívást a csongrádi HSZC Sághy Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tanáraitól és tanulóitól.
A múlt hétvégén a rendezvényen a becsei iskola öt elsőse fogadta a csongrádi és környékbeli érdeklődőket a PénzÜgyesek pultjánál, ahol pénzügyi témájú interaktív játékot játszottak a műsorra látogató gyermekekkel és felnőttekkel.
A rendezvényen kilenc állomáson különböző szakmákat mutattak be, ahol játékos feladatok vártak az érdeklődőkre. A játékban való részvételt egy pecséttel lehetett bizonyítani a regisztrációs lapon, amely arról tanúskodott, hogy a résztvevő bejárta a „Szakmák ösvényét” és a jelenléti lapot az erre kijelölt dobozba dobva értékes nyereményekben reménykedhetett. A becsei csapatot a rendezvényre az iskola igazgatója Gordana Kovačev, a diákok osztályfőnöke Hozák Andrea és szaktanáruk Galgó Ferenci Andrea kísérte el. Mindhárom tanár egyetértett abban, hogy az ilyen jellegű rendezvények fontosak a pályaorientáció szempontjából, mivel a diákok megnézhetik, melyik foglalkozás „mit takar“, s néhány óra alatt több szakma rejtelmeibe is betekinthetnek. A tanárok elmondták, hogy a becsei diákok számára kiváló tapasztalatszerzés a programban és a kísérőrendezvényeken való részvétel.                     

Ricz Róbert

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *