musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Izložba u Galeriji „Krug“: Promenljivo lice sećanja

mejor opcion binaria U Galeriji „Krug“ Gradskog pozorišta u Bečeju 1. aprila je otvorena izložba fotografija „MOnuMENTI – promenljivo lice sećanja“ autora Marka Šnajdera, koja je realizovana u saradnji sa organizacijama Forum Ziviler Friedensdienst iz Nemačke i Srpski ratni veterani Bečej.

http://rozenhout.nl/portfolio_page/design-kasten/feed/ Izložbu su otvorili predstavnik civilne organizacije iz Nemačke Johanes Rueger, predstavnik bečejskog udruženja vojnih veterana Dejan Božić i istoričarka umetnosti Gabrijela Sel.
Na izložbi je prikazano 46 fotografija o spomenicima na zapadnom Balkanu, koje govore o tome kako su se kulture sećanja i koncepti identiteta na prostoru bivše Jugoslavije menjali od Prvog svetskog rata do danas.
Izložba je do sada prikazana u mnogim gradovima Balkana, zatim u Nemačkoj i Velikoj Britaniji, a nakon Bečeja biće predstavljena u Prijepolju i Kragujevcu.
„Trenutno se radi na obnavljanju izložbe, pošto nam je bitno da pratimo sve tokove kulture sećanja, odnosno suočavanje s prošlošću, kako se razvijaju ti procesi, jer to jeste trajna stvar i tome nema kraja. Pogotovo kada su spomenici u pitanju, jer oni i dalje jesu uzrok sukoba u nekim sredinama, mada ne bi trebalo, nego je poželjan jedan konstruktivan način javnog diskursa o prošlošću, a samim tim i o spomenicima“, rekao je za Bečejski mozaik Johanes Rueger, predstavnik organizacije Forum Ziviler Friedensdienst iz Nemačke.
Izložba će biti otvorena do 17. aprila.

natural gas price forex Lj.M.

Rate this item
(0 votes)
back to top