musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Négy magyar párt együtt indul a választásokon - Megalakult a Magyar Fordulat koalíció

follow link December 23-án Szabadkán a Magyar Remény Mozgalom, a Magyar Polgári Szövetség, a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége, illetve a Vajdasági Magyar Demokrata Párt elnökei bejelentették egy közös választási koalíció létrehozását.
László Bálint, az MRM elnöke elmondta, hogy az elmúlt hónapokban több alkalommal is egyeztettek az említett vajdasági magyar pártok.

autoopzioni bimarie - Sajnos a Vajdasági Magyar Szövetség ezekre az összejövetelekre nem jött el. Az egyeztetéseken, a különböző témák kapcsán sikerült konszenzusra jutnunk, a délvidéki magyarság szempontjából kulcsfontosságú kérdésekben egyetértünk. 2012-ben Szerbiában választások lesznek - mondta László, majd hozzátette, hogy az említett négy magyar párt a 2012. évi választásokon Magyar Fordulat elnevezéssel közösen indul. Kijelentette, hogy valós alternatívát kívánnak felkínálni a délvidéki magyarságnak, és a pártok képviselői hamarosan megkezdik a koalíciós tárgyalásokat. László szerint nem egy szokványos összefogásról van szó, teljesen új erőt szeretnének képviselni, és nyitottak mindenki előtt, vagyis mindenkit várnak – még a VMSZ-t is – ebbe a koalícióba, hiszen ez egyben nemzeti érdek.
Rácz Szabó László, az MPSZ elnöke elmondta:
- A vajdasági magyarságnak a túléléshez szüksége van fordulatra, a politikai életbe vissza kell, hogy térjen az érdekvédelem. Abban vagyunk érdekeltek, hogy egy valódi magyar összefogás jöjjön létre - mondta Rácz Szabó. Mint mondta az autonómia kérdését újra fel kell eleveníteni, és a nemzeti tanácsokról szóló törvényt ugyanúgy, mint a hatályban lévő választási törvényt, illetve a rehabilitációs törvényt is közös erővel meg kell változtatni.
Csonka Áron, a VMDK elnöke ismertette, hogy a koalícióba minden párt egyenrangú partnerként lép be.
- A közösséget szolgálni, és nem uralni akarjuk, a fordulat, amire mindenkinek szüksége van, nem valaki ellen, hanem valakiért szól... Fordulatra van szükség, arra, hogy egy célt szem előtt tartva meginduljunk közösségünk talpra állítása felé - emelte ki Csonka. A koalíció azokat a magyarokat szeretné megszólítani, akik magyar létükre nem magyar pártokra szavaznak.
Ágoston András, a VMDP elnöke kiemelte: a koalíciót alkotó pártok a vajdasági magyar érdekvédelem jelenét, múltját és jövőjét alkotják.
- Az elkövetkező választási kampányban kemény politikai küzdelemre számítunk. Ebben a helyzetben, amikor szinte hermetikusan elzárnak bennünket a médiától, a magyarság fölötti hatalom birtokosai, úgy hiszem, hogy a választási küzdelem hangjait még ilyen körülmények között is el tudjuk juttatni a vajdasági magyar szavazókhoz - mondta Ágoston. A magyarság egy része nem bízik a vajdasági magyar pártokban, Ágoston szerint ennek oka van, és ezen szeretne változtatni a Magyar Fordulat.
A négy magyar párt az elkövetkező választásokon minden szinten közösen indul, vagyis köztársasági, tartományi, és önkormányzati szinten is.

http://statusme.com/wp-json/oembed/1.0/embed?url=http://statusme.com/ (Forrás: Vajdaság Ma)

Rate this item
(0 votes)
back to top