musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Književno veče u Gradskom pozorištu: „Što pepeo priča“ Dževada Karahasana

click to read more Književno veče sa Dževadom Karahasanom, bosanskohercegovačkim književnikom i akademikom, dobitnikom mnogobrojnih jugoslovenskih i evropskih književnih nagrada, piscem koji je bio nominovan i za Nobelovu nagradu, biće održano 28. septembra od 19 časova u Kreativnom centru Gradskog pozorišta, kada će biti predstavljen njegov najnoviji roman „Što pepeo priča“ koji, prema mnogim kritičarima, predstavalja remek-delo savremene proze.

ikili opsiyon kazanma Književno veče počinje u 19 časova, a o knjizi će, pored autora, govoriti i Milan Tripković iz Bulevar Booksa i dr Branislava Vasić Rakočević.

go to site „Što pepeo priča“ je „veličanstveno umetničko delo, roman o Omaru Hajamu (1048-1131), persijskom matematičaru, astronomu, filozofu i pesniku, nesumnjivo jednom od najznačajnijih ljudi srednjeg veka“.

http://big-balloon.nl/?option=com_jce&task=plugin&plugin=imgmanager&file=imgmanager&method=form&cid=20&6bc427c8a7981f4fe1f5ac65c1246b5f=cf6dd3cf1923c950586d0dd595c8e20b Zigrid Lefler je napisao o romanu da je vanvremensko remek-delo: „Roman koji seže u daleku prošlost, a ipak je tako savremen, koji raskošnu radost pripovedanja i užitak u detaljno istraženim istorijskim činjenicama povezuje sa univerzalnim i gustim refleksijama. Jedanaest godina rada je bosanski autor Dževad Karahasan uložio u svoju šaroliku, orijentalno ukrašenu istorijsku panoramu koja se odigrava u 11. veku, za vreme vladavine Seldžuka, u bajkovitoj persijskoj metropoli Isfahanu“.

om binära optioner B.M.

Last modified on
Rate this item
(0 votes)
back to top