musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Košarka - Košice 3X3 World tour: Pobeda u Slovačkoj vodi u Sloveniju

Ekipa Kviki & Extra Auto iz Srbije u basketu 3x3 u čijem sastavu pored Vuksana Gagovića, Martina Matovića, Petra Perunovića iz Vrbasa je i Stefan Ratković iz Bečeja, osvojila je prvo mesto na turniru održanom minulog vikenda u Košicama.

Oni su bili najbolji u konkurenciji 16 ekipa, a u finalu su savladali ekipu Energy team 69 iz Slovačke rezultatom 21:8, što je bila svojevrsna repriza prethodnog takmičenja na kojem je nastupila ekipa iz Srbije, kada se u finalu turnira u Samorinu sastala sa istim rivalom, od kojeg je izgubila u završnici takmičenja, i predstavlja potpunu satisfakciju jer su se na pravi način revanširali Slovacima za poraz na 10. Bionic sphere međunarodnom turniru održanom 6. maja.

U grupnoj fazi u Košicama naši košarkaši su se u 1. kolu sastali sa Poljacima koje su pobedili 20:8. U drugoj utakmici protivnici su im bili učesnici finala, ekipa Energy team 69 koja, prema rečima predstavnika ekipe iz Srbije, predstavlja aktuelnu reprezentaciju Slovačke od koje su takođe bili bolji (21:11). Istim rezultatom su pobedili i u trećoj utakmici kada im je protivnik bila ekipa domaćina iz Košica HUP.

Nakon toga su se u četvrtfinalu sastali sa ekipom Ukrajine YT koju su pobedili sa 21:8 da bi se u polufinalu sastali sa protivnikom iz grupne faze, ekipom Slam dunkers iz Poljske, protiv kojih su još jednom zabeležili pobedu 18:9. Inače, Poljaci su u konačnom plasmanu zauzeli četvrto mesto. Treći su bili Ukrajinci.

-Uspeli smo da ostvarimo naše ambicije - kaže Stefan Ratković. - Pobedom na ovom turniru pored vrednih novčanih i robnih nagrada naš tim je osvojio pozivnicu za kvalifikacioni čelendžer u Banjskoj Bistrici koji se igra u julu ove godine i vodi na slot turnire u Ljubljanu i Sibiu. Nadam se da smo opravdali očekivanja našeg sponzora, Kviki & Extra Auto, koji je bio uz nas u prethodnom periodu. Pretpostavljam da će nam i dalje pružati podršku kako bismo nastavili da se dokazujemo na kvalitetnijim takmičenjima kakvi su turniri u Sloveniji koji nam predstoje u julu mesecu - rekao je košarkaš iz Bečeja.

V.F.

Last modified on
Rate this item
(0 votes)
back to top