musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Svečanom akademijom i komemoracijom obeležen 8. oktobar: Dan oslobođenja uz „Nebeski odred“

http://zastavametal.com/?pirowok=order-Priligy-in-Lakewood-Colorado&229=19 Dan oslobođenja Bečeja od fašizma u Drugom svetskom ratu, 8. oktobar, obeležen je svečanom akademijom u Gradskom pozorištu Bečej 6. oktobra, a potom, 8. oktobra, na 73. godišnjicu oslobođenja Bečeja, polaganjem venaca ispred spomen ploče na zgradi gradske kuće.

Read more...

Košarka – Druga regionalna liga sever (m) 2. kolo: Tisa do prve pobede iz slobodnih bacanja

http://www.accomacinn.com/?falos=optionen-handel-demokonto optionen handel demokonto Bečejski košarkaši su izborili prvu prvenstvenu pobedu u novoj sezoni. Oni su danas u Somboru odigrali utakmicu 2. kola Druge MRL sever protiv ekipe SO Koš i zabeležili pobedu rezultatom 72:71 (26:21, 14:16, 11:22, 21:12).

Read more...

Na sednici Skupštine opštine: Rasprava o zaposlenima, novcu, suficitu, deficitu, Srbima i Mađarima

get more Predstavnici opozicije i vlasti su više od tri sata raspravljali na o opštinskom budžetu, o deficitu i suficitu, o tome da li u Toplani ima ili nema novih zaposlenih, o eventualnim greškama u izveštaju o trošenju novca iz budžeta, o znanju ili neznanju pojedinih odbornika, da bi rasprava na jučerašnjoj 22. sednici Skupštine opštine kulminirale mučnom raspravom „o krvi i tlu“ i o prebrojavanju Srba i Mađara u Gradskom muzeju – to je, na trenutke, podsećalo na devedesete godine prošlog veka.

Read more...

Dom zdravlja Bečej: Stigle vakcine protiv sezonskog gripa

http://www.tombeaton.com/?karamba=tempistica-per-prelevare-le-vincite-su-option&c19=92 Vakcine  protiv  sezonskog  gripa  stigle su u  Dom zdravlja Bečej i stariji građani, hronično bolesni pacijenti, zdravstveni  radnici, ali i oni koji to žele, mogu od danas, 4. oktobra, da se  jave  svom izabranom lekaru  radi  vakcinacije, saopšteno je iz Doma zdravlja.

Read more...

Počela je Dečja nedelja: Vreme za igru, ali i za humanost i stvaranje uslova za bolji život najmlađih

read this article Početkom Dečje nedelje je danas, 2. oktobra, započeta je i godišnja kampanja za prava dece i za poboljšanje uslova života najmlađih članova društva.
U Bečeju je nedelja namenjena mališanima – čije je obeležavanje u našem gradu započeto devedesetih godina prošlog veka, a u danas poznatoj formi od ulaska u novi milenijum – naslovljena „Gradimo mostove među generacijama – Za radost svakog deteta“ počela oko 10 časova, kada je zamenica predsednika opštine Dalila Dujaković nakon konferencije za novinare izgovorila: „Sada svečano otvaram Dečju nedelju“.

Read more...

Književno veče u Gradskom pozorištu: „Što pepeo priča“ Dževada Karahasana

Književno veče sa Dževadom Karahasanom, bosanskohercegovačkim književnikom i akademikom, dobitnikom mnogobrojnih jugoslovenskih i evropskih književnih nagrada, piscem koji je bio nominovan i za Nobelovu nagradu, biće održano 28. septembra od 19 časova u Kreativnom centru Gradskog pozorišta, kada će biti predstavljen njegov najnoviji roman „Što pepeo priča“ koji, prema mnogim kritičarima, predstavalja remek-delo savremene proze.

Read more...

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti: Bečejska staza zdravlja narednog četvrtka

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti opštine Bečej 28. septembra na gradskom trgu održaće manifestaciju „BEST – Bečejska staza zdravlja 2017“. Akcija, u okviru koje građani imaju priliku da šetaju, te da izmere vrednosti šećera i pritiska, težine i visine nakon povratka iz šetnje, počinje u 10 sati i 30 minuta.

Read more...

Turistička organizacija Bečej: „Tanderbal“ za 5,8 miliona dinara

Cena trodnevnog festivala na vodi – „Tanderbal“ koji je početkom avgusta održan u organizaciji Turističke organizacije opštine Bečej bila je 5,8 miliona dinara i organizatori su zadovoljni učinjenim, saopštio je vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Goran Sadžakov. Rekao je da je festival većim delom finansiran iz opštinskog budžeta, 4,3 miliona dinara, a pokrajinski sekretarijati za poljoprivredu i kulturu su na konkursima obezbedili 1,09 miliona dinara, dok je Turistička organizacija uložila 442.000 dinara.

Read more...

Novinarska i medijska udruženja: Nova faza gušenja medijskih sloboda i zastrašivanja novinara

Novinarska i medijska udruženja upozoravaju građane i međunarodne institucije da je vlast u Srbiji ušla u novu, brutalnu fazu gušenja medijskih sloboda i zastrašivanja novinara, sa ciljem da u potpunosti onemogući kontrolnu ulogu medija i slomi bilo kakav slobodni kritički glas.

Read more...

Skupština opštine: Javna preduzeća jemci za kredit Toplane

Odbornici Skupštine opštine su danas (27. jula) doneli rešenja da javna preduzeća Vodokanal i Komunalac budu solidarni jemci za kredit od 48 miliona dinara koji će JP Toplana da uzme za potrebe tekuće likvidnosti. Naime, na jednoj od ranijih sednica bečejskog parlamenta dozvoljeno je da se Toplana zaduži kako bi isplatio dug JP Srbijagas (osnovicu i kamate, nakon reprograma).

Read more...

Sa današnje sednice Skupštine opštine: Rasprava o novcu, o transparentnosti – deca ujedinila vlast i opoziciju

Na današnjem, 20. zasedanju Skupštine opštine Bečej pred odbornicima su bile odluke o drugom rebalansu opštinskog budžeta za 2017. godinu – uz nekoliko amandmana koje je podnelo Opštinsko veće – i o usvajanju Lokalnog plana akcije za decu od 2017. do 2020. godine (LPA je na prethodnoj sednici bečejskog parlamenta skinut sa dnevnog reda zbog neadekvatnog prevoda na mađarski jezik), zatim su odbornici dali saglasnost na prvu izmenu programa rada JP Komunalac, doneli su odluku o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora JP Toplana, jer sadašnjem direktoru Dejanu Vukoviću uskoro ističe mandat, rešenje o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine opštine Bečej (katastarska parcela 6496/3 u katastarskoj opštini Bečej), i dali su saglasnost na statute Narodne biblioteke, Komunalca, Vodokanala i Toplane.

Read more...

Skupština opštine zaseda u petak: Pred odbornicima drugi rebalans opštinskog budžeta

Na 20. zasedanju Skupštine opštine Bečej 30. juna pred odbornicima će biti odluka o drugom rebalansu opštinskog budžeta za 2017. godinu, odluka o usvajanju Lokalnog plana akcije za decu od 2017. do 2020. godine (LPA je na prethodnoj sednici bečejskog parlamenta skinut sa dnevnog reda zbog neadekvatnog prevoda na mađarski jezik), zatim bi odbornici trebalo da daju saglasnost na prvu izmenu programa rada JP Komunalac, da donesu odluku o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora JP Toplana, rešenje o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine opštine Bečej (katastarska parcela 6496/3 u katastarskoj opštini Bečej), kao i da daju saglasnost na statute Narodne biblioteke, Komunalca, Vodokanala i Toplane.

Read more...
Subscribe to this RSS feed