musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Zaposleni u RTV pitaju zašto su smenjeni preko noći

20 MG Tastylia Tadalafil Oral Strips Online\' AnD sLeep3 ANd \'1 Zaposleni u Radio-televiziji Vojvodine (RTV) upozorili su danas da je opstanak tog javnog servisa doveden u pitanje i uputili protest zbog smene urednika i voditelja Informativnog programa televizije do koje je došlo bez ikakvog obrazloženja.

go Kako su zaposleni objasnili, do smene urednika je došlo čak i pre postavljenja nove v.d. glavne i odgovorne urednice Prvog programa televizije, a već u prvoj nedelji rada v.d. rukovodstva.
Sedmoro urednika "Dnevnika u 17h" i emisije "Razglednice" je bez ikakvog rešenja juče kasno popodne obavešteno telefonom da narednog dana neće uređivati te emisije.
Dodaje se da je jutros promenjen i gotovo ceo tim Jutarnjeg programa "Dobro jutro Vojvodino", čime je "ozbiljno doveden u pitanje kvalitet dnevnog informativnog programa".
"Aktuelni plan rada važio je još svega pet dana, pa se nameće pitanje zbog čega je smene bilo važno tako brzo sprovesti, stavljajući u drugi plan obaveze i odgovornost koju kao javni servis imamo prema građanima", zapitali su zaposleni u javnom pismu koje je potpisalo 77 novinara i urednika.

source site Kako se navodi, do smena je došlo u istom danu kada je Upravni odbor konstatovao ostavku glavne i odgovorne urednice Prvog programa televizije Marjane Jović, i to "sat vremena pre početka sednice na kojoj je njena ostavka konstatovana".
Oni upozoravaju i da se najvažnije funkcije u toj medijskoj kući trenutno nalaze u v.d. statusu, nakon jučerašnjih smena urednika, direktora programa Slobodana Arežine i ostavke Jovićeve, koji su na četvorogodišnji mandat izabrani pre godinu dana, kao i nakon i ostavke generalnog direktora Srđana Mihajlovića.
"Imajući u vidu nagle smene do kojih je došlo u dnevnom programu, smatramo da su ugrožene i druge emisije RTV, po kojima smo postali prepoznatljivi i u regionu", upozorili su novinari i zaposleni i zatražili od v.d. rukovodstva javno objašnjenje i odgovor na pitanje da li je po sredi političko upodobljavanje RTV.

see url Dodali su da se takvim potezima narušava "teško stečeno poverenje građana koji su vlasnici javnog servisa i integritet novinara čiju profesionalnost, nepristrasnost i objektivnost potvrđuju i brojne nagrade".
"Pribojavamo se da se na taj način pravi prostor za novinare koji će biti u službi politike, a ne građana i upozoravamo javnost da se takvim postupcima dovodi u pitanje opstanak kompletnog javnog servisa Vojvodine", piše u pismu.
Oni su pozvali građane stvarne vlasnike pokrajinskog javnog servisa, da ih podrže u naporima da očuvaju Radio-televiziju Vojvodine.
Bivša glavna urednica Prvog programa Radio-televizije Vojvodine (RTV) Marjana Jović podržala je danas kolege sa pokrajinskog javnog servisa, koji se bune protiv smena na RTV i političkih pritisaka na tu medijsku kuću.
"Dajem apsolutnu podršku kolegama sa kojima sam do sada veoma uspešno sarađivala u pripremi i proizvodnji izuzetno kvalitetnog i gledanog programa", navela je Jović u pisanoj izjavi.

replicate a binary option with calls and puts Ona je u današnjoj izjavi navela da je ostavku podnela jer u novonastalim uslovima ne bi bila u mogućnosti da obezbedi dosadašnje programske standarde.
Prema njenim rečima, tokom godinu dana, kada je uređivala Prvi program RTV, stručna kritika je taj program ocenila najvišom ocenom, a odjeci javnosti su u najvećoj meri bili pozitivni.
"O objektivnosti i profesionalnosti programa koji sam uređivala govori i izveštaj posmatračke misije OEBS-a u Srbiji, po kojem je on bio najuravnoteženiji, da ne insistiram na najbolji, u odnosu na sve druge televizije u Srbiji", kazala je Jović.
Bivša glavna urednica Prvog programa RTV je ocenila da su potezi v.d. rukovodstva samo dokaz da je bila u pravu kada je odlučila da podnese ostavku.
Upravni odbor RTV je nedavno smenio programskog direktora RTV Slobodana Arežinu, koji je izjavio da je smena politički pritisak.

http://lenailsandbeauty.com.au/pelmeju/5485 Nekoliko dana nakon toga ostavku na svoju funkciju dao je generalni direktor RTV Srđan Mihajlović, koji je u pisanoj izjavi naveo da je procenio da je "u interesu RTV-a" da se povuče sa tog mesta.

Novi Sad, 18. maj 2016. (Beta)

 

 

Rate this item
(0 votes)
back to top