„Roda kup“ u Bečeju: Tri dana košarke

  12 maj 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Tokom tri dana, od 5. do 7. maja u sali SC „Đorđe Predin Badža“ od jutra do večeri igrala se košarka. Održan je Međunarodni košarkaški turnir „Roda kup” za mlađe muške i ženske kategorije.

U muškim kategorijama u 5 grupa, uzrasta 2001, 2003, 2005, 2006. i 2007. godište, a kod devojčica u kategoriji 2001. i 2005. godište, nastupilo je preko 500 mladih košarkaša i košarkašica iz četrdesetak klubova iz Rumunije, Mađarske, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Tradicionalni turnir „Roda kup” održava se po peti put u organizaciji „DATA Sports Agency” i vlasnika agencije Danijela Tamašija, a održavanje ovog sportskog takmičenja su podržali Udruženje vojvođanskih košarkaških trenera i lokalna samouprava.

- Rasprostranjenost košarkaških programa je između ostalog i zadatak Agencije da pokuša da probudi inicijativu da se košarka u sportskom gradu na Tisi vrati na velika vrata u srpski sport, jer ima podlogu sa bogatom istorijom u kraljici igara sa loptom. Ponosni smo na naš „Roda kup“, kao i na ostala takmičenja koja održavamo u Bečeju - rekao je Danijel Tamaši, koji pored „Roda kupa“ u svojim programima ima u Bečeju turnire u januaru „Festival košarke”, u aprilu „Uskršnji turnir”, u septembru svake godine Trofej Bečeja, a u januaru zimski „Roda kamp”, kao i julu letnji „Roda kamp“.

V.F.

Naslovi

Popularni Članci