Na Sajmu turizma u Beogradu: Predstavljanje potencijala opštine

  26 februar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Međunarodni sajam turizma, 32. po redu, počeo je na Beogradskom sajmu u sredu. Beogradski sajam je ove godine u šest hala ugostio preko 800 izlagača iz 41 zemlje, a po prvi put se posetiocima predstavljaju Španija i SAD.

Ovogodišnja zemlja partner Sajma je Slovenija iz koje poslednjih godina dolazi sve veći broj turista u Srbiju. Na Sajmu se predstavljaju domaći i inostrani turoperatori, vlasnici smeštajnih kapaciteta, turističke organizacije, a posetioci mogu da vide i ponudu opreme za hotele i ugostiteljstvo, prirodne atrakcije, kao i sistem obrazovanja u turizmu i medijima. Mnoge turističke agencije na svojim štandovima odobravaju i popuste za letnje aranžmane.
Turistička organizacija opštine Bečej (TOB) nastupa na štandu Turističke organizacije Vojvodine, a predstavlja smeštajne kapacitete opštine kako u hotelskom, tako i u privatnom aranžmanu, prirodne potencijale grada, mogućnosti seoskog i salašarskog turizma, kao i kulturno-istorijsko nasleđe. Pored TOB-a na štandu Turističke organizacije Vojvodine su i turističke organizacije iz 35 opština.
„Bečejska inicijativa građana“ – BIG u sredu je u saradnji sa grupacijom organizatora privredno-turističkih manifestacija i Udruženjem za turizam i ugostiteljstvo pri Privrednoj komori Srbije promovisala bečejski festival etno stvaralaštva „Etnos“.
Sajam turizma će trajati do nedelje, a kapije Beogradskog sajma su otvorene od 10 do 18 časova. Cena pojedinačnih ulaznica je 300 dinara, a za organizovane grupe (25 ljudi) 100 dinara manje. Parkiranje vozila na Beogradskom sajmu nije jeftina zabava, jer se naplaćuje 100 dinara za sat.                                

S.M.

Naslovi

Popularni Članci