musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Szülőföldön magyarul - Végre kifizetések Vajdaságban is

A Szülőföldön magyarul elnevezésű, a külhoni magyarság oktatási-nevelési támogatását Vajdaságban a múlt pénteken kezdték folyósítani. A támogatásban a magyar nyelvű nevelésben résztvevő óvodás, valamint általános- és középiskolás tanulók részesülhetnek, a támogatás összege 22 400 forint.

Ezzel kapcsolatban Potápi Árpád János, magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár nyilatkozott Zentán a Pannon RTV-nek: „Az elmúlt években kényszerűségből ezt az összeget 17 ezer 200 forintra csökkentettük, de a tavalyi év kormánytámogatásának, illetve annak köszönhetően, hogy a parlament egy nagyobb összeget szavazott meg a pótlásra, újra vissza tudtuk emelni 22 400 forintra a támogatást. Mintegy 15 ezer család részesül ebből a támogatásból, és örülünk annak, hogy ezt minden vajdasági magyar intézménybe járó óvodás és kisiskolás a meg fogja kapni.”
Azt, hogy mi az oka annak, hogy Vajdaságban egy hónappal később kezdik meg a támogatás kifizetését, mint a többi határon túli közösségnél, továbbra sem tudni.

Összeállította: R.M. (Forrás: Szabad Magyar Szó)

Rate this item
(0 votes)
back to top