musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Sikeres nótaest volt Becsén - Vastapsot kapott a Velő-est

A mintegy 350 néző a műsor végén állva tapsolt a „Vallomásra küldöm...“ című Velő Gabriella-nótaest résztvevőinek október 20-án a Petőfi kultúrkörben. Ez érthető, hiszen Becsén mindig is szólt a nóta.

Cigányzenekar muzsikált a Halászcsárdában, szólt a nóta az Aranypatkóban, a Vándorcsárdában, lakodalmakban és családi ünnepségeken.
„Velő Gabriella becsei születésű, de ma már Magyarországon, Szekszárd mellett él és dolgozik. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Petőfi kultúrkört választotta a nótaestje helyszínéül. Szűknek bizonyult a nagytermünk, elővételben minden jegyet eladtunk, sokan maradtak jegy nélkül”, mondta Ricz Róbert, a kultúrkör elnöke.
A több mint három órás műsorban Gabriella, valamint Somogyi Erika, Bokor János, Madarász Katalin és Bányai Márton léptek fel. Az énekeseket Kuti Róbert prímás és a budapesti HAKME cigányzenekar – Farkas János nagybőgős, Váradi Gábor brácsás, Sárközi János klarinétos és Berkes József cimbalmos – kísérte.
„Kiváló énekesek, művészek mutatkoztak be. Somogyi Erika, a Magyar Nemzeti Filharmonikusok Énekművésze, aki azt vallja, hogy Mozart és Wagner mellett rangos helye van a szép magyar nótáknak is. Itt volt az erdélyi születésű, de ma már Budapesten élő Bányai Márton, a 2014-es Nótasztár első helyezettje, Madarász Katalin, a magyar-nótázás császárnője, akit 2012-ben Magyar Érdemrend lovagkereszttel tüntettek ki, valamint napjaink legismertebb énekese, a nótacsászár Bokor János, akit televíziós adásokban is lehet látni. Velő Gabriella Becsén tette meg első lépéseit a zene csodálatos világa felé, aki azt vallja, hogy amit nem lehet szavakkal kifejezni, azt zenével és dallal lehet elmondani”, mondta Ricz.

B.M.

Rate this item
(0 votes)
back to top