Ilyen még nem volt Becsén - Árverezik a Samu Mihály iskola ingóságait

  10 novembar 2017
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

A Samu Mihály Általános Iskola ingóságait – iskolapadokat, székeket, számítógépeket, mikroszkópokat, műszereket, fűtőtesteket – november 30-án Zrenjaninban árverezni fogják annak érdekében, hogy az iskola kifizethesse egy elvesztett munkaügyi perben a bíróság által megítélt 2,8 millió dinárt.

A Samu Mihály iskola jelenlegi igazgatója hétfőn nem kívánt nyilatkozni az ügyről, hasonlóképpen a Községi Tanács illetékes tagja sem, viszont két nappal később a becsei parlament ülésén Svetlana Vuletić oktatással is megbízott tanácstag elmondta, hogy a törvénytelennek minősített felmondás következményeként a felperesnek (az iskolának) ki kell fizetni a bíróság által megítélt összeget, mégpedig úgy, hogy árverezik ingóságait, de ezt a község nem teheti meg. A bérek kifizetése ugyanis, mondta a tanácstag, az oktatási kérdéseket szabályzó régi és új törvény szerint is az illetékes minisztérium hatáskörébe tartozik. Arról Vuletić nem mondott semmit, hogy a minisztérium miért nem tett eleget kötelezettségének, s miért nem fizette ki az iskola helyett a perben előlátott összeget az iskola néhány éve elbocsátott dolgozójának.

Dragan Tošić községi elnök szerint az iskola tanulói és tanárai nem maradnak taneszközök nélkül abban az esetben sem, ha az árverés sikeres lesz, azaz valaki megvásárolja az intézmény ingóságait, ugyanis, mint mondta, az önkormányzatnak van pénze, s új taneszközöket fog vásárolni.

R.M.

Naslovi

Popularni Članci