musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Csongrádiak Menyasszonytánca Becsén - Egy történet az elfogadásról

A Csongrádi Színtársulat Me-nyasszonytánc című klezmer musical előadással vendégszerepel a becsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben november 18-án, 19 órai kezdettel.

„Ezt a legújabb produkciónkat, amely a szerzők engedélyével készült, azoknak a figyelmébe ajánljuk, akik saját városuk, falujuk színpadán szeretnének találkozni a Csongrádi Színtársulattal, akik a darab által őszinte emberi érzéseket közvetítenek a hitről, büszkeségről, szerelemről, és legfőképpen az elfogadásról”, mondta Ferentzi Katalin, a darab rendezője.
A történet egy erdélyi román-magyar-zsidó településen játszódik. Bárány András, a módos gazda fia, éppen legénybúcsút tart, házasságra készül a szegény, de igen szemrevaló Patkós Rózsival, amikor kiderül, hogy Rózsi nem rendelkezik az esketéshez szükséges papírokkal. Rózsi ugyanis valójában nem Patkósék lánya, csupán örökbe fogadták, s sajátjukként nevelték fel, az eddig kereszténynek hitt lány pedig zsidó. Bárány András összeroppan a fordulat hatására, úgy érzi, el kell menekülnie a világból, ezért apja tiltakozása ellenére önként jelentkezik katonának. A kétségbeesett Rózsit a helység zsidó kocsmárosa veszi védőszárnyai alá, de Blumnénak, akinek néhai férje állítólag Rózsi apja, megtetszik a lány és magával vinné a jómódba, a zsidó közösségbe. Csakhogy ott sem fogadják el, onnan is elüldözik a szerintük nem közéjük való, „lényegében még keresztény” teremtést. Belépőjegyek elővételben 200 dináros áron a kultúrkör irodájában kaphatók munkanapokon 8 és 13 óra között, a 69-10-556-os telefonon foglalhatók, illetve az előadás előtt válthatók.

B.M.

Rate this item
(0 votes)
back to top