musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Népművészeti találkozó lesz pénteken és szombaton - Két napig sokszínű ricsaj

A Ricsaj Népművészeti Találkozót november 10-én és 11-én immár tizennegyedik alkalommal tartják meg a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben.

Pénteken délelőtt gyermekkoncert és játszóház lesz az alsóvárosi óvodás gyerekeknek, majd 18 órától a kultúrkör nagytermében tartanak népművészeti előadásokat, hangszer- és régi tárgyak bemutatóját, viselet-bemutatót és népdaloktatást. Ezt követően, 19 órakor kezdődik a népzenei est: a fennállásának huszadik évét ünneplő Szökős zenekar ad lemezbemutató koncertet, amit táncház követ.
A becsei önkormányzat és a Nemzeti Kulturális Alap támogatta rendezvény második napján kirakodóvásár várja az érdeklődőket, majd 15 órakor kezdődik a gyermekegyüttesek néptánc-gálája, ekkor a becsei táncosok mellett kelebiai, kishegyesei, péterrévei, szenttamási és kecskeméti csoportok mutatkoznak be.
„A néptáncos műsor után népdal és néptánc-oktatás lesz, de működni fog a Legyél te is néptáncos-sarok is, valamint kézműves foglalkozások és játszóház is várja a legkisebbeket. Este hét órától Létünk címmel táncszínházi előadást láthatnak az érdeklődők a Zentai Magyar Kamaraszínház vajdasági Kamara táncegyüttese és a Fokos zenekar előadásában”, mondta Cseszák Balázs, a rendezvény főszervezője, amely szakmai társszervezői a Forrás – Magyar Népművészeti és Kulturális Oktató Központ, valamint az Öko-Becse civil szervezet.               

B.M.

Rate this item
(0 votes)
back to top