musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Adventi pályázat - Sok díjazott és mintegy 230 résztvevő

A Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör tizenharmadszor hirdette meg Adventi irodalmi- és képzőművészeti pályázatát, amelyre a község óvodásai és általános iskolásai jelentkezhettek alkotásaikkal és írásaikkal.
„Népszerű ez a pályázatunk, a tanítók, tanárok tudják, előre készülnek rá. Képzőművészeti alkotásokkal óvodások, első és második osztályos tanulók jelentkezhettek, tőlük bármilyen technikával készült képzőművészeti alkotást elfogadtunk”, mondta Nagy Klára, az egyesület titkárnője.

A képzőművészeti pályázatra beérkezett 118 alkotást a Szivárvány festőcsoport tagjai értékelték és 23 egyenrangú díjat osztottak.
Az óvodások korcsoportjában díjazottak: Tóth Bernadett, Szenti Ivona, Kontár Lara, Tripolszki Sára, Deák Dávid, Sőregi Hunor, Tarján Dorka, Cseszák Lúcia, Kovács Barbara, Tot Bagi Noémi és Pataki Petra. Az első és második osztályosoknál Klima Babett, Gondos Réka, Barna Ivett, Horváth Orsi, Ferenci Orsolya, Beretka Glória, Koncz Villő, Cseh Kinga, Radics Lotti, Kárpinszki Ervin, Blazsanik Blanka és Szőke Anna Sára kaptak díjat.
„Az irodalmi pályázatra 109 alkotás érkezett, versekkel és fogalmazásokkal pályáztak a diákok. Az alkotásokat a kultúrkör tagjai mellett, minden korcsoportot egyenként, gimnáziumi tanulók is osztályozták. Így alakult ki a díjazottak névsora”, mondta Ricz Róbert, a kultúrkör elnöke.
A harmadik és negyedik osztályosok csoportjában Herbatényi Botond (Petőfi Sándor iskola) bizonyult a legjobbnak, őt, osztott második díjjal, Siles Jessica (Samu Mihály iskola) és Varga Árpád (Petőfi Sándor iskola) követik, a harmadik helyen pedig Kaszás Maximilán és Kovács Lilla (mindketten a Petőfi Sándor iskola tanulói) osztoztak. Különdíjat kapott Tripolszki Ákos (Sever Đurkić iskola) és a bácsföldvári Mojzis Viktor.
Az ötötdik és hatodik osztályosoknál a péterrévei Péter Zsanett és Tallós Kinga (Petőfi Sándor iskola) osztoztak az első helyen. Második Koncz Antónió (Petőfi Sándor iskola), a harmadikak pedig Rajsli Viola (Sever Đurkić iskola) és Szedlár Mónika (Samu Mihály iskola) lettek.
A hetedik és nyolcadik osztályosok minőséges munkákkal jelentkeztek. Ezt az is bizonyítja, hogy a zsűri három eső díjat osztott, Horváth Ákosnak és Korponai Ákosnak (mindketten a péterrévei Samu Mihály iskola tanulói), valamint Berkes Emmának (Petőfi Sándor iskola). A második helyen Lukács Lara (Sever Đurkić iskola) és Répási Nikoletta (Samu Mihály iskola) osztoztak, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a péterrévei Károlyi Egon és Varnyú Emese (Petőfi Sándor iskola) álltak. Különdíjat kapott Horvát Anna (Sever Đurkić iskola).
Minden résztvevő oklevelet kapott, a legjobb képzőművészeknek rajzfelszerelést ajándékoztak, a díjazott tollforgatók pedig könyvjutalomban részesültek.
A pályázatot a budapesti Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi-Nemzeti Kisebbségi Titkárság támogatta.

B.M.

Rate this item
(0 votes)
back to top