musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Óbecseiek szerepeltek a Duna palotában - Eredj, ha tudsz

A Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör tagjait nagy megtiszteltetés érte, ugyanis a Magyar Kultúra Napja alkalmából január 21-én ünnepi műsort adtak a budapesti Duna palotában.

„Óriási megtiszteltetésben volt részünk, ugyanis a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. bennünket kért fel arra, hogy Budapesten, a Magyarság Házában, a Duna palotában, ünnepi műsort adjunk a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Fekete Bálint, a Bethlen Gábor Alapkezelő rendezvényszervezőjének meghívására vittük az Eredj, ha tudsz… című szerkesztett műsorunkat, amely nagy sikert aratott. Műsorunkat a felvidéki Palóc Társaság 22. alkalommal meghirdetett magyarságismereti pályázatának eredményhirdetése után adtuk elő”, mondta Ricz Róbert, a kultúrkör elnöke.
A műsor az elvándorlás problémáját, a hazaszeretetet, a honvágy érzését szólaltatja meg versekben és dalokban. A műsorban a magyar irodalom olyan nagyjainak művei kerülnek bemutatásra, mint Illyés Gyula, József Attila, Márai Sándor, Petőfi Sándor, Pilinszky János, Radnóti Miklós, Sajó Sándor, Váci Mihály és Wass Albert. Elhangoztak megzenésített versek, népdalok, a Kaláka, Ismerős Arcok és a Kormorán együttes dalai. A műsorban fellépett Magyar Réka, Rókus Zoltán, Pásztor Tímea, Péter Lea, Szerda Ákos és a Fokos zenekar – Keszég Ákos, Jovánovity Péter, Szabó András és Szerda Balázs.      

B.M.

Rate this item
(0 votes)
back to top