musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

A Farsangi Disznótoros Fesztiválon - Együttműködési megállapodást írtak alá

Péterrévén negyedik alkalommal tartották meg január 8-a és 10-e között a Farsangi Disznótoros Fesztivált.

A házigazda ezúttal is a Tisza Művelődési Egyesület volt. A rendezvényre Magyarországról (Harkány, Siófok, Siklós, Körösszakáll, Budapest), Erdélyből (Tusnádfürdő) és a kárpátaljai Szalókáról érkeztek vendégek.
A szervezők érdekes programmal készültek: a fesztivál fő attrakciója a disznóvágás volt, de két művelődési műsorra is sor került.
Pénteken este a házigazda Tisza ME énekesei, táncosai és népzenészei adtak műsort. Ünnepi köszöntőt Györe István, az egyesület elnöke mondott, aki
a rendezvény fontosságáról beszélt. Knézi Péter, Becse község elnöke, megköszönte a szervezőknek a munkát, a vendégeknek pedig azt, hogy eljöttek Péterrévére, hiszen, mint mondta, már szinte hazajárnak. Dušan Jovanović, a képviselő-testület elnöke, szerint a farsangi disznótor egy szép tradíció felelevenítése, amelyet meg kell tartani.
Az est folyamán Péterréve és Tusnádfürdő képviselői együttműködési nyilatkozatot írtak alá. Vince László, a péterrévei helyi közösség tanácsának elnöke, elmondta, hogy nagy örömére szolgál, hogy Harkány mellett Tusnádfürdővel is együttműködési megállapodást írtak alá, ami a testvérvárosi kapcsolat kialakítása felé vezető első lépés. Kiemelte, hogy a két falu között gazdasági, kulturális és baráti kapcsolatok jöttek már létre. Albert Tibor, Tusnádfürdő polgármestere, kijelentette: „Harmadik éve járunk ide, két határon keresztül érkeztünk Péterrévére, de mintha hazajöttünk volna. A két település komolyan gondolja a testvérvárosi kapcsolatot, amelyet Tusnádfürdőn fogunk megkötni az év folyamán”.
Szombaton került sor a fő attrakcióra, a disznótorra. Minden csapat saját vidékének hagyománya szerint vágta le a sertést, töltötte a kolbászt, sütötte a tepertőt és készítette a finomságokat.
Este a színházteremben a külföldi vendégek adtak fergeteges műsort.            

Ricz Róbert

Rate this item
(0 votes)
back to top