musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Olvasókuckó - Jó könyvek

1. Hans Christian Andersen: Illusztrált mesék. Üdvözöljük a gyerekeket és a szülőket Hans Christian Andersen tündérmeséinek varázslatos világában! Andersen meséi ősi elbeszélések, amelyek egyetemes, minden időben érvényes igazságokat tárnak fel, s az egyedülálló bölcsesség hangulatával rendelkeznek.

2. Faludy György: Pokolbeli napjaim után. A Pokolbeli víg napjaim nem kevésbé megrázó folytatása a forradalomról, a menekülésről, a hontalanság első éveiről mesél. A költő megpróbáltatásai nem érnek véget a recski táborból való szabadulással: a vörös zsarnokság igáját nyögő Magyarországon újabb és újabb megpróbáltatások várnak rá. A forradalom extázisát a menekülés követi, s mire Faludy megtalálná a helyét a világban, újabb tragédia taglózza le: felesége halála. Tíz zaklatott év történetét meséli el a megrendítő irodalmi kordokumentum.
3. Ayn Rand: Veszett világ - Mi történik, ha az értelem sztrájkba lép? Ayn Rand korszakalkotó regénye - amely először 1957-ben jelent meg - több mint négy évtizede bestseller, és egyúttal intellektuális mérföldkő. Olyan emberről szól, aki azt mondta, hogy megállítja a világ motorját - és megtette. Miért kellett az ellenségei helyett azokkal megvívnia a csatáját, akik leginkább hiányolták - és miért kellett legkeményebb csatáját az ellen a nő ellen megvívnia, akit szeretett? Mi egyáltalán a világ motorja - és minden ember hajtóereje? A regény emberi életek és sorsok bámulatba ejtő panorámáját tárja elénk: az értéktelen világfivá váló teremtő géniusztól a nagy acélgyárosig, aki nem tudja, hogy saját pusztulásáért dolgozik... a filozófusig, aki kalózzá válik... a zeneszerzőig, aki megdicsőülése éjszakáján mond le karrierjéről... a nőig, aki egy transzkontinentális vasutat irányít... A hősök és gazemberek kavalkádja, a jó és a rossz feltornyosuló kérdéseit feszegető Veszett világ Ayn Rand mesterműve.

(Forrás: alexandra.hu)

Rate this item
(0 votes)
back to top