musicloverparadise.com

Becejski mozaik

Aktuelno

Zentai Magyar Kamaraszínház - Autótolvajok a Petőfi kultúrkörben

A Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben március 3-án, 19 órai kezdettel a Zentai Magyar Kamaraszínház Autótolvajok című vígjátékát mutatja be, amelyet Németh Ákos írt és rendezett.

A darabról: A tizenéves Móninak nem kell egy kis zűrzavarért a szomszédba mennie, könnyen megteremti a káoszt maga körül: hiányzó család, méltatlan barátok, alkalmi ismeretségek, amelyeket jobb lenne elkerülni. Fiúk és férfiak, de sose azok, akikre szüksége lenne. És hát az örök gond: hogyan szerezzünk pénzt könnyen, gyorsan, fáradság nélkül? Ötletben nincs hiány, kár, hogy egyik se nyerő. Németh Ákos sodró lendületű vígjátéka nem várt fordulatok során rohan a végkifejlet felé. Könnyű lenne a darab szereplőit, a társadalom peremén épp csak megkapaszkodó alakokat figyelmen kívül hagyni, de nagyon is vágynak a figyelemre. Könnyedén csalják csapdába saját magukat, zsákutcából zsákutcába futnak, a túlélés művészei. Csakhogy nincs az a rossz helyzet, amit ne lehetne tovább rontani. És valljuk be, ez olykor komikus pillanatokhoz vezet… Legyen egy vígjáték tárgya bármilyen alávaló, becstelen, méltatlannak tűnő vagy jelentéktelen, írni, próbálni, már csak gondolni is rá – öröm, sugallja a szerző.
A vígjáték szereplői természetesen valódiak, így a képzelet szülötteivel való bármely azonosságuk véletlen egybeesés. A darabban Lőrinc Tímea, Papp Arnold, Dévai Zoltán, László Judit m.v., Virág György, Verebes Judit, Szilágyi Áron és Nešić Máté szerepelnek.
Jegyek elővételben 250 dináros áron a kultúrkör irodájában válthatók, illetve a 69-10-556-os telefonon rendelhetők munkanapokon 8 és 13 óra között, de az előadás előtt is lehet majd jegyet vásárolni.            

B.M.

Rate this item
(0 votes)
back to top