Plan javnih nabavki opštine: Deset nabavki za oko 37 miliona

  09 mart 2018
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Po Planu javnih nabavki opštine Bečej u 2018. godini trebalo bi da se organizuje 10 nabavki dobara u vrednosti od 37,4 miliona dinara (sa PDV-om), 12 nabavki usluga u ukupnoj vrednosti 36,6 miliona dinara ( sa PDV-om) i 7 javnih nabavki radova u vrednosti od 62,6 miliona dinara (sa PDV-om) – za sve nabavke predviđeno je 136,8 miliona dinara (sa PDv-om).

Navodimo neke od zanimljivih javnih nabavki.

Za nabavku električne energije planirano je 5,8 miliona dinara (7 miliona sa PDV-om), a pokretanje postupka bilo je predviđeno za januar mesec. Procena vrednosti je izvršena na osnovu analize potrošnje električne energije u prethodne tri godine, računajući i procenu rasta cena na tržištu (5% godišnje).

Procenjena vrednost nabavke administrativnog i kancelarijskog materijala je 3 miliona dinara (3,6 miliona sa PDV-om). Pokretanje postupka takođe je bilo planirano u januaru. Procena vrednosti je izvršena na osnovu analize potrošnje kancelarijskog materijala u prethodne tri godine i uvidom u aktuelne cene različitih ponuđača preko interneta, računajući i procenu porasta cena na tržištu (5% godišnje). Ove potrebe su iskazali svi načelnici odeljenja u Opštinskoj upravi.

Procenjeno je da je za nabavku goriva (benzina i auto gasa) potrebno  1.966.666 dinara, a pokretanje javne nabavke planirano je za mart. Gorivo se nabavlja u cilju realizacije službenih putovanja, koja su neophodna za normalno poslovno funkcionisanje opštine, rad opštinskih inspekcija i drugih lica koja u opisu posla imaju izlazak na teren, navodi se u Planu javnih nabavki opštine.

Nabavka bezalkoholnih pića i drugih dobara za potrebe opštinske kantine trebalo bi da košta 1,6 miliona dinara (sa PDV-om 2 miliona). Pokretanje postupka takođe se očekuje u martu. „Proizvode je neophodno nabaviti radi usluživanja poslovnih saradnika tokom sastanaka. Zaposleni u Opštinskoj upravi imaju pravo da u pauzi piju kafu u opštinskoj kantini. Procena vrednosti je izvršena na osnovu analize potrošnje materijala za održavanje higijene u prethodne tri godine i uvidom u aktuelne cene različitih ponuđača preko interneta, računajući i procenu porasta cena na tržištu (5% godišnje)“, piše u Planu.

U februaru se planira postupak nabavke pokrivke za fontane u centru grada (pokrivke bi trebalo da štite fontane od zimskih uslova) procenjene vrednosti 620.000 dinara. Uprkos tome što bi ugovor sa izabranim ponuđačem trebalo da bude zaključen u martu mesecu (kada, kalendarski, već stiže proleće) u Planu javnih nabavki piše: „U zimskom periodu je neophodno zaštititi novoizgrađene fontane na trgu oslobođenja u Bečeju“. Nabavka protivgradnih raketa za opremanje protivgradne službe procenjene vrednosti 825.000 dinara (sa PDV-om 990.000) bila je planirana u januaru.  

Za usluge čišćenja zgrade opštine trebalo bi obezbediti  3,7 miliona dinara (4,5 miliona sa PDV-om). Pokretanje postupka predviđena je u decembru. Nabavka usluge je neophodna radi održavanja svakodnevne higijene u poslovnim prostorijama opštine.

Nabavka usluga popravke i održavanje motornih vozila procenjena je na 1,25 miliona dinara, odnosno 1,5 milion dinara sa PDV-om. Pokretanje postupka bilo je predviđeno za februar, razlog nabavke je redovno održavanje voznog parka Opštinske uprave – 14 vozila.

Procenjena vrednost prevoza je 4,16 miliona dinara a postupak javne nabavke trebalo je da bude započet u februaru.

Nabavka video nadzora na Trgu oslobođenja procenjene je vrednosti 1,9 miliona dinara (2,3 miliona sa PDV-om). Postupak treba da bude pokrenut u martu. Cilj postavljanja video nadzora je „povećanje bezbednosti i očuvanje rekonstruisanog trga, a neophodno je obaviti postavku video nadzora. Vrednost je dobijena na osnovu projektno-tehničke dokumentacije“.

Nabavka radova na opremanju geotermalne bušotine procenjena je na 17,9 miliona dinara  (21,5 miliona sa PDV-om), a pokretanje postupka nabavke bila je planirana za februar. „Radi razvoja turizma i privlačenja potencijalnih investitora, neophodno je izvršiti završna ulaganja u bušotinu BčHT 3/09. Vrednost je dobijena na osnovu projektno-tehničke dokumentacije“, piše u Planu javnih nabavki.

Cena izgradnje rasvete na Petrovoselskom putu procenjena je na 4,1 milion dinara (5 miliona sa PDV-om), a postupak treba da bude pokrenut u martu.

Za izgradnju autobuskih stajališta procenjena vrednost je 4,1 milion dinara (oko 5 miliona sa PDV-om). Pokretanje postupka bilo je planirano za februar. Navodi se da je novac dobijen od Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj.

I najzad, interesantna je nabavka radova na rušenju objekta Čarda – reč je o nekadašnjoj „Halasčardi“ na obali Tise – za 750.000 dinara, a postupak nabavke trebalo bi da bude pokrenut u aprilu mesecu.                             

R.M.

Naslovi

Popularni Članci