Na „Zlatnim kulisama“ u Kragujevcu: Bečejski „Kralj Ibi“ je apsolutni pobednik sa 8 nagrada

  23 mart 2018
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Predstava „Kralj Ibi“ Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej apsolutni je pobednik 4. „Zlatne kulise“ u Kragujevcu: dobila je osam nagrada.

Nakon 7 odgledanih takmičarskih predstava žiri u sastavu glumice Dubravke Brkić i glumaca Nenada Herakovića i Miroslava Petrovića, 18. marta je jednoglasno doneo odluku prvi nagradu za najbolju predstavu u celini dodeli „Kralju Ibiju“, zbog, piše u obrazloženju, jedinstvenog i originalnog izraza, monumentalne glumačke igre potkrepljene vrhunskom kolektivnom igrom, bravuroznog sklada scenskog pokreta i režije, izgrađivanja pozorišne igre koja nadmašuje okvire festivala, ali i profesionalnog pozorišta u Srbiji i staje rame uz rame sa najboljim evropskim teatrima.

Ostale nagrade za bečejsku predstavu su: za najbolju režiju Igoru Pavloviću, za najbolje uloge Srđanu Tomiću i Gordani Adamov, specijalna nagrada za scenografiju i kostim i specijalna nagrada za dizajn svetla i zvuka.

Žiri učesnika (čini ga po jedan član iz svih sedam takmičarskih predstava) dodelio je Dramskom studiju mladih nagradu za najbolju predstavu na festivalu nagradu „Dragomir Bojanić Gidra“ za glumačku bravuru Srđanu Kneru.

„Kralj Ibi“ Dramskog studija mladih je do sada osvojio 16 nagrada na šest festivala, u Sarajevu, Jagodini, Leskovcu, Knjaževcu, Obrenovcu i  Kragujevcu, a mlade bečejske glumce sa tom predstavom očekuju gostovanja u Beogradu, Novom Sadu, Sisku, Zagrebu i drugim mestima u narednim mesecima.

B.M.
(Foto: Gutási Lukács)

Naslovi

Popularni Članci