Mezőgazdasági előadások: Növényvédelem és permetezés

  16 februar 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

A Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége és a Than Fivérek Értelmiségi Kör február 5-én a Than Emlékházban mezőgazdasági előadást szervezett a növényvédelemről és permetezésről.

A mintegy hatvan érdeklődő termelőnek az Újvidéki Egyetem Mezőgazdasági Karának rendes tanára Bagi Ferenc a Növényvédelem jelene a változások viharában címmel egy „növényvédelmi koktéllal” rukkolt elő.

„A változások világát éljük. Ugyanúgy, ahogy politikai turbulenciák vannak az egész világban, tanúi vagyunk egy intenzív klímaváltozásnak is. Ez magával hozza a mezőgazdaságra vonatkozó, így a növényvédelmi gondokat is. Új kórokozók, kártevők és gyomok jelentkeznek, a növényvédőszerek, amelyek eddig hatékonyak voltak, már nem azok. Ezen felül egészen más agrotechnikával kell hozzálátni a növénytermesztéshez is”, mondta Bagi.

Sedlar Aleksandar a permetezés-technika módjai és a permetezőgépek optimális használata című előadásában arra tért ki, hogy az elmúlt néhány évben nagyon sokat beszéltek és tanácskoztak a permetezésről, hiszen szükség van rá, de nem olyan mértékben, olyan folyamatban, ahogyan egyes gazdák teszik. Arról beszélt, hogy miként kell biztonságosan használni a permetszereket.

Faragó Enikő falugazdász elmondta, hogy a következő előadást Péterrévén, a helyi közösség nagytermében tartják. Február 18-án, 18 órai kezdettel Állattenyésztési aktualitások napjainkban címmel dr. Szálas István állatorvos és Kovačević Vladimir a juh- és szarvasmarha-tenyésztéséről, az állatok megfelelő tartásáról, etetéséről, illetve az ellési- és laktációs problémákról beszélnek majd.

Ricz Róbert

Naslovi

Popularni Članci