U SREDU U BEČEJU: Internacionalna foto-izložba

  13 decembar 2013
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U centru Bečeja, na gradskom trgu, otvorena je u sre-du Internacionalna foto-izložba filmskih lokacija iz Rumunije. Reč je o nesvakidašnjoj izložbi od 20 fotografija velikih formata sa predlozima pogodnih lokacija za snimanje, koja dolazi i grada Arada iz Rumunije, a u Bečeju, kao prvom gradu gde je prikazana na svom proputovanju, bila je postavljena jedan dan, nakon toga priliku da vide izložbu imaće građani Pečuja u Mađarskoj, a potom će biti prikazana i u Aradu u Rumuniji.

Organizator izložbe je producentska kuća „Ono Pictures“ i opština Arad kao partner projekta, dok je opština Bečej kao prijatelj izložbe omogućila da se interesantan događaj održi u centru grada.
Otvaranju izložbe prisustvovao je Onoriu Felea, producent kuće „Ono Pictures“, a govorile su Tamara Ivanišević, zamenica predsednika opštine Bečej i Dušica Ivanović, producent kuće „Ono Pictures“ u Srbiji.
Ivanišević je naglasila da je u pitanju međunarodni projekat između tri opštine, Arada, Pečuja i Bečeja i izrazila zadovoljstvo što je koordinator ovog projekta naša sugrađanka Dušica Ivanović, inače diplomirana glumica. „Cilj i želja našeg učešća u ovom projektu jeste da prezentujemo lokacije koje ima i opština Bečej, koje su izuzetno atraktivne i pogodne da budu filmske lokacije. Nadamo se da će jedna od sledećih izložbi i biti sa filmskim lokacijama naše opštine, koja će takođe biti prikazane u ove dve zemlje. Ono što je još zanimljivo je ideja da izložba bude na otvorenom i da mogu da je pogledaju svi građani i prolaznici na lakši i pristupačniji način nego kada se održava u nekom izložbenom prostoru, i mislim da je to pun pogodak. S druge strane ovo će biti način i da se naša zemlja prezentuje u Mađarskoj i Rumuniji, a takođe je značajno za povezivanje sa evropskim regionalnim udruženjem u Pečuju kojem opština Bečej teži da pristupi do kraja ove ili početkom naredne godine i na taj način stekne mogućnost ostvarivanja sredstava kod evropskih fondova“, kazala je zamenica predsednika opštine.
Zahvaljujući se na podršci lokalne samouprave, Ivanović je rekla: „Mi smo internacionalna mreža filmskih komisija, i moj je cilj bio da ovu priču prvo predstavimo u Bečeju s obzirom na to da nas čeka ista priča i u Novom Sadu i u Beogradu u januaru mesecu. Imajući u vidu da već imamo dobar odziv opštine Bečej, naš bi cilj bio i da filmske lokacije u Bečeju što više i bolje predstavimo za neki od naših budućih projekata koje možemo realizovati. Ovo je primer kako se može pozitivno uticati na promenu klime u filmskom okruženju i kako jedna opština može prezentovati svoje podobne lokacije filmskim ekipama koje bi upravo kroz ovakve izložbe videle lokacije u gradu koje su vredne pažnje i mogle da se iskoriste za neki od sledećih projekata.“

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci