Poverioci PIK-a „Bečej“: Odloženo izjašnjavanje

  10 april 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Poverioci PIK-a „Bečej“ u stečaju na ročištu održanom u Privrednom sudu u Novom Sadu 31. marta nisu usvojili plan reorganizacije kombinata, te je sudija i ovog puta odložio izjašnjavanje više od 2.000 poverilaca o sudbini kombinata. Podsetimo da od početka stečajnog postupka nad kombinatom sud je mnogo puta, u intervalima od oko pola godine, odložio izjašnjavanje poverilaca o planu reorganizacije.

Ukoliko poverioci najzad usvoje plan, postojala bi šansa za sanaciju poljoprivrednog giganta, a u suprotnom logičan sled događaja je bankrot.
Plan reorganizacije je poslednji put prerađen u februaru ove godine, a sudija je naložio da se i taj plan osveži, a poverioci o konačnoj verziji plana reorganizacije treba da daju mišljenje najkasnije do 15. maja. Do izjašnjavanja poverilaca u maju mesecu, predstavnici PIK-a na čelu sa stečajnim upravnikom treba da prerade plan reorganizacije, ali i da razgovaraju sa eventualnim strateškim partnerima kombinata, među kojima se pominju domaći privrednici, ali i kompanije iz Danske, Kine…

R.M.

Naslovi

Popularni Članci