JP Komunalac: Uređenje zelenih površina u opštini

  24 april 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Centar Bačkog Petrovog Sela bogatiji je za više od 70 sadnica stabala i žbunastog rastinja, uglavnom četinara, koje su u petak, 17. aprila, zasadili radnici Javnog preduzeća Komunalac zajedno sa učenicima iz OŠ „Šamu Mihalj“ iz ovog naseljenog mesta.

Prolećnoj akciji uređenja javnih zelenih površina, koju Komunalac sprovodi na teritoriji opštine Bečej, prisustvovali su predsednik opštine Vuk Radojević, predsednica Skupštine opštine Eržebet Kinka, sekretarka Mesne zajednice „8. oktobar“ Magdolna Pece i direktor Komunalca Norbert Kovač, koji je rekao da se
akcija uređenja javnih zelenih površina sprovodi na celoj
teritoriji opštine.
„Ovo je druga lokacija u okviru prolećnog uređenja opštine Bečej, a sledeća faza će biti u maju, zamena jesenjih cvetnih sadnica, i to će biti realizovano u svim naseljenim mestima i u Bečeju. U Bačkom Petrovom Selu je zasađeno preko 70 sadnica i u dogovoru sa Mesnom zajednicom želja nam je da prostor u centru sela pretvorimo u park. Zahvalio bih se i učenicima osnovne škole koji su učestvovali u akciji i nadam se da će ubuduće čuvati sve to što su zasadili. Komunalac može da doprinese uređenju javnih površina kako bismo naše okruženje učinili lepšim i zdravijim. Nadam se da će građani dobro prihvatiti ovu akciju, jer onda možemo smatrati da je ona uspešna“, rekao je direktor Komunalca Norbert Kovač.
Uređenje javnih površina započeto je početkom aprila kada je u Radičeviću, u saradnji sa mesnom zajednicom, zasađeno 160 hrastova, zatim je 16. aprila u dvorištu centralnog objekta vrtića i jaslica „Labud Pejović“ u Bečeju sa učenicima OŠ „Zdravko Gložanski“ zasađeno 50 sadnica. Akcija ozelenjavanja biće nastavljena u maju na drugim lokacijama u Bečeju, dok se za jesen planira uređenje centra Bačkog Gradišta.
Predsednik opštine Vuk Radojević je izrazio nadu da će građani Bačkog Petrovog Sela biti zadovoljni lepšim izgledom centra sela. „Ovom akcijom na simboličan način želimo da zaokružimo projekat pošumljavanja, odnosno podizanja vetrozaštitnih pojaseva u opštini. Zadovoljstvo mi je što imamo kvalitetnu saradnju sa Javnim preduzećem Komunalac jer smo oko 15 miliona dinara uložili u ovaj projekat, a ova akcija jeste jedan od rezultata tih aktivnosti. U drugoj polovini ove godine izdvojićemo značajna sredstva u istom pravcu i verujem da će to biti način da ovakve i slične akcije sprovedemo i na drugim lokacijama, odnosno u svim naseljenim mestima opštine Bečej“, rekao je Radojević.

Lj.M.

Naslovi

Popularni Članci