Saniran prelaz preko kanala u Donjem parku: Milion dinara za mostić

  02 oktobar 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Sanacija prelaza preko kanalića na kraju ulice Svetozara Markovića u Donjem parku, koji je bio oštećen i ugrožavao bezbednost i građana i učesnika u saobraćaju, završena je pre desetak dana, a prošle nedelje je put ponovo pušten u saobraćaj.
DTD „Srednja Bačka“ Bečej je započela rekonstrukciju prelaza 15. septembra, a prema rečima direktora DTD-a Zorana Dragića, sanacija prelaza je rađena na osnovu ugovora koji je sklopljen između preduzeća „Srednja Bačka“ i JVP „Vode Vojvodine“ u okviru projekta koji su zajednički finansirali Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu i šumarstvo i opština Bečej.

„Ovo je jedan od 12 mostova koji se saniraju i jedini je u građevinskom delu naselja, dok su ostali u atarima. Radovi na obnovi mostića su završeni 20. septembra i kada se beton osuši trebalo bi da ova ulica ponovo bude otvorena za saobraćaj. Treba da se postavi i zaštitna ograda, što će biti urađeno u narednom periodu. Vrednost radova na ovom mostiću je oko milion dinara, a vrednost ugovora je 64 miliona dinara za sve poslove između preduzeća ’Voda Vojvodine’ i ’Srednja Bačka’ Bečej“, rekao je Dragić.
Upitan da li u „druge zemljane radove“ spada i kanal pored Iđoškog puta u blizini stočne pijace u Bečeju, koji je očišćen, direktor preduzeća „Srednja Bačka“ je odgovorio da taj kanal nije u nadležnosti DTD-a.
„Taj posao nije deo ovog ugovora, a kanal nije čak ni u našem sistemu, nego je reč o kanalu za prikupljanje atmosferskih voda koji je u sistemu Vodokanala za održavanje, međutim, pošto je taj kanal veoma dubok i Vodokanal nije imao odgovarajuću mehanizaciju, mi smo za njih uslužno uradili čišćenje kanala u dužini od oko 300 metara“, rekao je Dragić.

Lj.M.

Naslovi

Popularni Članci