Otvaranje 3. BE:FEMON-a 8. oktobra: Pet monodrama i „Lica Mire Banjac“

  02 oktobar 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Bečejski festival monodrame BE:FEMON 3 biće otvoren 8. oktobra u Gradskom pozorištu. Festival otvara Mira Banjac u 17.30 časova, uoči izvođenja prve monodrame, kada će biti održana promocija monografije o njoj u okviru koje će posetioci moći da vide i veoma zanimljivu izložbu „Lica Mire Banjac“ koju Gradsko pozorište organizuje u saradnji sa Pozorišnim muzejom Vojvodine. Na promociji će govoriti Mira Banjac i Zoran Maksimović, direktor Pozorišnog muzeja Vojvodine i autor monografije.

Od 8. do 11. oktobra na BE:FEMON-u će biti prikazano pet monodrama, a za razliku od prethodnih festivala ova će biti takmičarskog karaktera. Članovi žirija će biti Dušanka Glid Stojanović, prvakinja drame Narodnog pozorišta u Beogradu (predsednica žirija), Milovan Filipović, član Drame Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i Ivan Kovač, publicista iz Bečeja.
Na festivalu će biti dodeljene nagrade žirija i publike za najbolju monodramu. Posle svake monodrame biće održan okrugli sto otvoren za javnost.
U vreme zaključenja novina još nije se znalo sa sigurnošću da li će festival pored Mire Banjac otvoriti i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci