Proglašenje najboljeg stonotenisera: Borislava Perić najbolja na svetu

  11 decembar 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Najbolja sportistkinja u Srbiji sa invaliditetom, reprezentativka Srbije u stonom tenisu, rodom iz Bečeja, Borislava  Beba Perić Ranković proglašena je za najbolju stonoteniserku sveta za 2015. godinu u kategoriji sportista sa invaliditetom, na svečanosti održanoj 9. decembra u Lisabonu. Osim Perićeve, za najbolju stonoteniserku sveta nominovane su bile i Alesandra Bruna Kosta iz Brazila i Jang Kijan iz Kine.

Kandidatura Ranković Perić je veoma značajna, jer je to prvi put da je neko od paraolimpijaca i stonotenisera iz Srbije ušao u najužu konkurenciju za izbor najboljeg na svetu.
„Zaista mi mnogo znači to što je Svetska stonoteniska federacija prepoznala moje uspehe ove i prethodnih godina. Bez obzira na dobre rezultate koje sam ostvarila, nisam očekivala da ću biti nominovana“, rekla je Perić Ranković.
Ni selektor paraolimpijske stonoteniske reprezentacije Srbije Zlatko Kesler nije krio zadovoljstvo, posebno zbog činjenice da je Perić Ranković prvi srpski paraolimpijac koji je nominovan za tu prestižnu titulu: „Sigurno da je Bebin uspeh veliki podstrek za ostale naše paraolimpijce, jer je to dokaz da se veliki trud i rad uvek na kraju isplate“, rekao je Kesler.
Borislava Perić Ranković trenutno je prvoplasirana na svetskoj rang-listi stonoteniserki sa invaliditetom, a ove godine je osvojila zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu u Danskoj i srebrnu medalju u ekipnoj konkurenciji na istom takmičenju. U 2015. godini osvojila je i Svetski kup.       

B.M. (Izvor:RTV)

 

 

Naslovi

Popularni Članci