Predrag Peruničić u Bečeju: Završetak sale u školi „Petefi“

  21 april 2016
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić je prilikom posete opštini Bečej 14. aprila rekao da će biti rešen problem završetka fiskulturne sale u OŠ „Petefi Šandor“. Naime, Peruničić je izjavio da su Ministarstvo, Evropska unija, odnosno IPA fondovi prepoznali potrebe projekta opštine Bečej za opremanjem i rešenjem grejanja fiskulturne sale u školi „Petefi Šandor“ ukupne vrednosti 25 miliona dinara i da će do novembra 2016. godine IPA fond raspisati javnu nabavku, a očekuje se da radovi počnu februara ili marta 2017. godine.

Pored toga u velikoj sali gradske kuće u susretu sa sportistima i sportskim radnicima i čelnicima lokalne samouprave državni sekretar je govorio o novom Zakonu o sportu napomenuvši da je on proistekao iz Strategije razvoja sporta na nacionalnom nivou koju je Ministarstvo omladine i sporta donelo pre 4 godine.
„Rezultati su jasno pokazali da je naš strateški pristup imao pozitivnog odjeka: 30 svetskih i evropskih medalja u olimpijskim disciplinama, 621 u svim različitim uzrasnim kategorijama svakako je veliki uspeh. Ovakvi rezultati nas svrstavaju među najbolje sportske nacije u svetu. Kada je reč o razvoju sporta na lokalu želim da istaknem da je važno da svaka lokalna samouprava ima svoju strategiju sačinjenu upravo prema sopstvenim specifičnostima“, rekao je Peruničić i dodao da će po novom zakonu zdravstveni pregledi za decu od 6 do 14 godina biti besplatni, a visina članarine za maloletnike ne može da bude veća od 10% prosečne zarade na nivou Republike Srbije. Prema njegovim rečima klubovi koji naplaćuju članarinu neće ostvarivati pravo na obeštećenje. On je rekao da od sada nijedna organizacija u oblasti sporta ne može da dobije više od 20% od ukupnog budžeta opredeljenog za sport, a kako bi obezbedilo poštovanje i primenu zakona, Ministarstvo omladine i sporta uvešće inspekcijski nadzor u svim lokalnim samoupravama, ocenivši da je zakon dobar zbog toga što reguliše uslove sportske infrastrukture a, između ostalog, obezbeđuje finansije za razvoj mlađih kategorija i štiti mlade sportiste od nepoštenih ugovora sa menadžerima, te da je namera Ministarstva da omogući što većem broju mladih ljudi da se bave sportom.
Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević je pohvalio dobru saradnju opštine sa Ministarstvom, rekavši da lokalna samouprava ulaže u razvoj sporta. „Ulagali smo u sportske rekvizite. Angažovali smo mlade Difovce – profesore bez posla, da obilaze učenike od prvih do četvrtih razreda osnovnih škola i popularizuju sport u opštini Bečej, a i izgradnja trim staze u Goranskom parku će uskoro biti započeta“.
Predstavnici bečejskih sportskih klubova su govorili o problemima sa kojima se suočavaju u radu i o nedoumicama u vezi sa primenom novog Zakona o sportu, a nakon radnog dela sastanka Predrag Peruničić je predstavnicima i sportistima rukometnog, košarkaškog, odbojkaškog i vaterpolo kluba uručio lopte.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci