A győri Szép Magyar Beszéd vetélkedőn - Molnár Kinga különdíjas lett

  21 april 2016
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

A Szép Magyar Beszéd verseny döntőjét április 15. és 17. között 51. alkalommal szervezték meg Győrött. Vajdaságból négy középiskolás jutott el a versenyre a topolyai elődöntőről. Köztük volt Molnár Kinga is, a Becsei Gimnázium harmadik osztályos tanulója.

„Már másodízben mérettettem meg magam a versenyen, viszont csak most, második alkalommal sikerült eljutnom a Győrben megrendezett döntőre. Három napos volt a verseny. Április 15-én fel kellett olvasnunk az általunk vitt és előkészített szöveget. Én Nemes Nagy Ágnes A nyelv válságáról című írásából olvastam fel egy részletet, Cseri Angéla tanárnő segített a felkészülésben”, mondta Kinga.
A vetélkedő diákoknak meg kellett oldaniuk a Beszélni nehéz! írásbeli feladatot is, amelyre Molnár Kinga Szakács Béla és Kerekes Barnabás Szöveggyűjtemény és útmutató a középfokú iskolák Kazinczy-versenyéhez című könyvéből készült.
„A második napon megkaptuk a szintén felolvasásra váró kötelező szöveget, amely idén Korzenszky Richárd Hogy emberibb legyen a világ című írása volt. Vasárnap délelőtt volt az eredményhirdetés a városháza épületében. Én a Dr. Varga I. Erika Magyar Nyelvért Közhasznú Alapítvány különdíját nyertem meg. Biztos vagyok benne, hogy jövőre is részt szeretnék venni a versenyen, s remélhetőleg akkor már egy Kazinczy éremmel térhetek haza”, mondta Kinga.

Ricz Róbert

Naslovi

Popularni Članci