Pokrajina je za bečejske projekte odobrila oko 135 miliona: Novac za vodozahvat

  29 april 2016
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Opština Bečej dobila je oko 135 miliona dinara za četiri projekta na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Tri projekta su u oblasti vodosnabdevanja, odnosno odvođenja otpadnih voda, a jedan je iz oblasti poljoprivrede.
Za izgradnju i opremanje dve baterije bunara (takozvani blizanci) na vodozahvatnom polju u Bečeju odobreno je 20 miliona dinara.
Za projekat izgradnje primarne kanalizacione mreže u ulicama Radivoja Simića, Stevana Kojića i većeg dela Đure Jakšića u dužini od 1,5 kilometara odobreno je 19 miliona dinara. Izgradnjom primarne kanalizacije u pomenutim ulicama biće omogućeno i priključenje okolnih ulica na primarni vod kanalizacije.
U realizaciji ova dva projekta učešće lokalne samouprave treba da bude 20 odsto.
Za prvu fazu priključenja cevovoda na vodozahvat u Bačkom Petrovom Selu odobreno je 6,5 miliona dinara. „Prošle godine su nam uskraćena sredstva za celokupan projekat, koji ima tri faze i vrednost investicije je oko 48 miliona dinara. Sada ćemo fazno rešavati problem vodosnabdevanja u Bačkom Petrovom Selu“, rekao je predsednik opštine Vuk Radojević novinarima.
Za 6,5 miliona dinara uradiće se povezivanje cevovoda u Bačkom Petrovom Selu do dva bunara. Potom, ukoliko se obezbedi potreban novac, potrebno je izgraditi hidroforsku kućicu i opremiti je potrebnim delovima.
Najviše novca pokrajina je obezbedila za uređenje kanalske mreže i izgradnju mostova preko kanala u ataru, ukupno 88 miliona dinara. „S finansijskog aspekta gledano, mada su nam svi projekti podjednako značajni, najveća sredstva, oko 88 miliona dinara, dobili smo za projekat uređenja kanalske mreže na teritoriji svih katastarskih opština u našoj opštini. Pohvale idu na račun dr Anđelka Miškovića, člana Opštinskog veća zaduženog za poljoprivredu, koji je, na osnovu pripremljene dokumentacije od DTD Srednja Bačka, sa svojim timom uradio kvalitetnu projektnu dokumentaciju. Sada nam predstoje radovi na uređenju kanalske mreže u atarima svih naselja opštine u dužni 128 kilometara, i mostova preko njih, a na potezu između Bačkog Gradišta i Bečeja kopaće se i jedan novi, dvonamenski kanal“, rekao je Radojević i konstatovao da je 2015. godine na teritoriji opštine uređeno 60 kilometara kanalske mreže od ukupno 340 kilometara, a „to znači da će do kraja godine biti više od polovine kanalske mreže adekvatno sanirano i dovedeno u funkciju, što će biti od ogromne pomoći našim vrednim ratarima“.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci