Vlada će ispuniti obećanje? - Za 15 dana socijalna pomoć

  13 maj 2016
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Otpuštenim radnicima iz PIK-a „Bečej“ predstavnici opštine, pozivajući se na informacije iz Vlade Srbije (sada tehničke) obećavaju isplatu neke vrste socijalne pomoći. Neposredno pre izbora rečeno je da će novac dobiti nakon izbora, međutim, to se do 10. maja nije desilo.

Nezadovoljni bivši radnici kombinata prošlog petka su se sastali sa predstavnicima opštine. Nakon sastanka su nekadašnji PIK-ovci rekli da im je rečeno da mogu da očekuju isplatu za petnaestak dana.
Iz lokalne samouprave saopšteno da je Vlada Srbije već donela odluku kojom se predviđa isplata socijalne pomoći bivšim PIK-ovcima, međutim, ovih dana je ustanovljeno da se za četrdesetak nekadašnjih radnika radni staž upisan u njihove radne knjižice i u evidenciji PIO fonda razlikuje, te se taj problem, uz posredovanje lokalne samouprave, rešavao 10. maja.
Potom, potrebno je sačekati da se održi konstitutivna sednica Skupštine opštine Bečej, a odmah zatim i prva sednica lokalnog parlamenta na kojoj bi se doneo zaključak o isplati socijalne pomoći bivšim radnicima bečejskog poljoprivrednog kombinata, pa bi se tek tada mogla izvršiti isplata – novinaru Bečejskog mozaika nije rečeno koliku svotu je obezbedila Vlada Srbije – preko Centra za socijalni rad. Reč je o oko 600 nekadašnjih zaposlenih koji su u decembru prošle godine, nakon što je „MK grupa“ kupila PIK „Bečej“ u stečaju, ostali bez posla i danas su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci