Bačko Gradište: Olimpijada starih sportova

  23 avgust 2013
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Minulog vikenda Bačko Gradište je bilo poprište olimpijade starih sportova i veština na kojem se okupilo preko stotinu gledalaca, prvenstveno mladih.

Naime, u organizaciji Bečejskog udruženja mladih u subotu je na fudbalskom stadionu u Bačkom Gradištu priređena četvrta Vojvođanska olimpijada starih sportova, na kojoj se, nakon paljenja olimpijske baklje, tokom čitavog popodneva 16 ekipa nadmetalo u 17 nesvakidašnjih disciplina, poput ringlanja, štulanja, kandžijanja, trke u džakovima, viteškim borbama časti, bacanja kamena s ramena... Tri najbolje ekipe nagrađene su peharima. Pobednik Vojvođanske olimpijade je ekipa „Pivarac“ iz Bečeja koju su činili Đorđe Dragin, Viktor Knežević, Nikola Stojkov, Danijel Lončarević i Veselin Džigurski, drugoplasirana je bila ekipa „Japanski goniči“ iz Bačkog Gradišta, a treće mesto su takođe zauzeli Gradištanci iz ekipe nazvane „Drž se komšo“.
Ovu manifestaciju BUM-ovci su realizovali u partnerstvu sa savezom Sport za sve Vojvodine i Turističkom organizacijom opštine Bečej, a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje i opštine Bečej.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci