Član Opštinskog Miomir Jelenić veća se izvinio građanima: „Pogrešio sam“

  23 avgust 2013
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Nakon što su fotografije na kojima su „uhvaćena“ opštinska vozila parkirana na mestima predviđenim za osobe sa invaliditetom i trotoarima, a koje su napravili građani Bečeja, objavljene na jednom bečejskom portalu, član Opštinskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam Miomir Jelenić sazvao je konferenciju za novinare, na kojoj se javno izvinio građanima, s obzirom na to da je na pomenutim fotografijama službeno vozilo opštine koje on vozi.

„Da, pogrešio sam, nepravilno sam parkirao auto tamo gde je to zabranjeno, na mesto predviđeno za osobe sa invaliditetom, pa sam u jednom trenutku zauzeo to mesto, da li je to bilo na kratko ili na duže, ne znam“, rekao je Jelenić i dodao da, kao i svi drugi, ima „loše stare navike“ koje namerava da promeni. „Da parkirao sam i na trotoare, čini mi se kod sportskog centra i u gradu, verovatno je to bilo zbog žurbe, ali to me ne abolira i ne opravdava. Izvinjavam se pre svega osobama sa invaliditetom i svim sugrađanima, a ujedno bih se zahvalio onima koji su me na to ovim putem opomenuli. Prihvatam sve sankcije, prekršajne i sve koje sleduju za to“, naveo je Jelenić u svom javnom izvinjenju.
Na novinarsko pitanje da li ovo izvinjenje znači i da podržava inicijativu civilnog udruženja BUM da se službena vozila opštine Bečej obeleže, član Opštinskog veća je rekao: „Ja jesam za to, jer je to nešto što građani Bečeja plaćaju. Naravno, i po zakonu građani imaju pravo na uvid u sva dešavanja, ne samo u Skupštini opštine, nego i u javnim preduzećima“.
Prema navodima BUM-a, fotografije su prosleđene nadležnoj opštinskoj inspekciji.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci