„Šminkanje“ bečejskog parlamenta: Nove stolice za 10.000 evra za lokalne poslanike

  26 jul 2013
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Nakon gotovo pola veka svečana sala u gradskoj kući dobiće novi izgled. Radovi su u toku, a predstavnici lokalne vlasti očekuju da će posao biti završen do 1. avgusta i svečane sednice Skupštine opštine za Dan grada. Predsednik Skupštine opštine Peter Knezi rekao je da se radi o delimičnom sređivanju sale, biće promenjene zavese koje su stare oko 50 godina, zatim tepih i stolice, a govornica će ubuduće biti na južnoj strani skupštinske sale.

Za nabavku 123 stolice iz opštinskog budžeta potrošeno je 1.094.246 dinаrа. Stolice za taj novac isporučuje „Vizor inženjering“ iz Novog Sada. Za nove zavese i tepih obezbeđeno je 300.000 dinara. Novinarima je rečeno i da je namera opštinske vlasti da sledeće godine u budžetu opredeli novac za nabavku pokretnih stolova za skupštinsku salu, a za uređenje zidova za sada nema novca. Ipak, postoji mogućnost da do kraja godine Opštinsko veće razmotri predračun i za krečenje zidova, jer to nije stavljeno pod zaštitu države i daje više slobode prilikom odabira izvođača i načina rada. Pre toga je, međutim, neophodno sanirati deo krova na zgradi opštine, a za to treba obezbediti oko dva miliona dinara.

LJ.M.

Fotelje tapacirane štofom bidermajer

Po porudžbini lokalne samouprave od 123 nove stolice 15 treba da budu polufotelje sа rukonaslonima, izrađene od bukovog masiva, boja drvenog dela treba da bude natur bukva. Polufotelje treba da budu tapacirane štofom bidermajer, a tražila se šara bordo-krem boje. Obične stolice, 108 komada, treba da budu bidermajer, izrađene od bukovog masiva, boja drvenog dela treba da bude natur bukva. I te stolice treba da budu tapacirane štofom bidermajer.

R.M.

 

Naslovi

Popularni Članci