U subotu, 27. jula: Kajakški praznik u Bečeju

  26 jul 2013
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Članovi KKK Bečej su nastavili sa postizanjem zapaženih rezultata. Na nedavno održanom takmičenju u Bačkoj Palanci bečejski kajakaši su se okitili sa tri medalje, zlatnu medalju u trci jednoseda na 1.000 metara (dečaci 2003. g.) osvojio je Vladimir Tintor, dok je Miloš Stojkov u trci MK-1 na 1.000 metara (dečaci 2002. g.) stigao treći na cilj. Bronzanu medalju je osvojio i dvojac Stojkov M.-Hadnađev u trci na 500 metara (dečaci 2002. g).

Treće kolo Mini-lige Srbije u kajaku za pionire (deca od 10 do 13 godina) biće održano na Tisi u Bečeju 27. jula. Očekuje se dolazak 24 ekipe čiji će se takmičari nadmetati u 16 trka u dve discipline: K-1 na 1.000 metara i K-2 na 500 metara. Na takmičenju će nastupiti 24 takmičara (5 kajakašica i 19 kajakaša) iz Bečeja.
Kako se KK Bečej nakon prva dva kola u ukupnom plasmanu nalazi na četvrtom mestu ekipno, sa zaostatkom od osam bodova iza drugoplasirane ekipe iz Sremske Mitrovice, očekivanja su da će se nakon trećeg kola popeti za stepenik više.
„Bio bih zadovoljan kada bismo uspeli da se sa četvrtog mesta popnemo na treće mesto. Mislim da je to sasvim realno, pošto sam ove godine formirao novu, mladu ekipu kajakaša koji svakim danom napreduju i pokazuju da stasavaju u prave kajakaše. Očekujem da ćemo ostvariti dobar rezultat i da ćemo se pomeriti za jedno mesto na tabeli, možda čak i za dva“, izjavio je uoči takmičenja trener bečejskih kajakaša Vlada Živanović.
Istog dana (27. jula) u Bečeju će biti održana i kajakaška regata „Trofej Bečeja 2013“, koja startuje oko 13 časova, po završetku takmičenja trećeg kola Mini-lige Srbije i proglašenja pobednika.
Najavljen je dolazak 26 klubova, među kojima su i klubovi iz Mađarske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
Reč je o međunarodnoj kajakaškoj regati u kojoj učestvuju sve uzrasne kategorije, te se očekuje 30-40 trka na deonici od 500 metara u K-1, K-2 i K-4, pa će ljubitelji sportova na vodi biti u prilici da do večernjih sati prate sportska dešavanja, kada se očekuje završetak takmičenja i proglašenje pobednika. Za prvoplasiranu ekipu predviđen je pehar, dok će za prva tri mesta u svim disciplinama takmičari biti nagrađeni medaljama i diplomama.
„Očekuju se veoma zanimljive trke, zato što učestvuju i reprezentativci iz više klubova, a među njima su i Marko Tomićević, Marko Novaković, Nikola Džigurski, Biljana Relić, koji će braniti boje bečejskog kajakaškog kluba. Očekujemo da ćemo ponoviti prošlogodišnji uspeh i da ćemo zadržati pehar u Bečeju“, rekao je trener Vlada Živanović.
Bečejski kajakaši u avgustu će nastupiti na dva takmičenja: 10. avgusta na Prvenstvu Vojvodine za mlađe pionire u Višnjevu i 31. avgusta na Prvenstvu Srbije za mlađe pionire u Bačkoj Palanci.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci