„Technosoft“ kupio parcelu u industrijskoj zoni: Nova fabrika do jeseni

  22 mart 2013
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Srpsko-američka firma „Technosoft“ kupila je parcelu u bloku 124 industrijske zone u Bečeju. Firma je za parcelu od 73 ara i 44 kvadratnih metara, gde planira izgradnju fabrike za proizvodnju mašina visoke tehnologije, platila 3.327.566 dinara.
Kupoprodajni ugovor su u prisustvu novinara u utorak potpisali vlasnik srpsko-američke firme Jovan Mirilović i direktor Direkcije za izgradnju Goran Matić.

Vlasnik firme „Technosoft“, koja u Bečeju postoji već 20 godina, rekao je da su do sada uglavnom radili za velike firme u Srbiji, a sada planiraju svoje proizvode da plasiraju na inostrano tržište. „Radićemo robotske sisteme za upravljanje i svaka mašina koju budemo napravili ići će za američke kompanije. Napravili smo nekoliko probnih uređaja, to je uspešno i efikasno odrađeno i izvezeno. To su mašine visoke tehnologije za laserska bušenja, laserska varenja, obradu prstenova. Reč je o profitabilnim poslovima i mašine koje proizvodimo su veoma vredne“, rekao je Mirilović.

Parcela je prodata dva puta

Parcela koju je kupio „Technosoft“ nalazi se u Zanatskoj ulici u industrijskoj zoni, a prethodno je bila prodata firmi „Union-transport“ iz Čuruga, sa kojom je raskinut ugovor. „Imali smo malih tehničkih problema jer je dotična parcela bila prodata firmi iz Čuruga. Taj ugovor je bio overen u sudu, ali usled nove prakse sudova centralni registar za overu nije dozvoljavao mogućnost da se overi ugovor na istoj parceli. Mi smo ušli u sudski spor sa „Union-transportom“ i u rekordnom roku smo uspeli da raskinemo ugovor sa njima, tako da smo sada u mogućnosti da potpišemo kupoprodajni ugovor sa firmom ’Technosoft’ iz Bečeja“, rekao je Goran Matić, direktor Direkcije za izgradnju.

On je rekao da je firma do sada imala dvoje zaposlenih i mrežu saradnika i kooperanata, a zbog proširenja proizvodnje ukazala se potreba za izgradnju proizvodnog pogona i kupovinu placa u industrijskoj zoni. U izgradnju proizvodne hale planirano je da se potroši 7-8 miliona dinara, a ukoliko poslovanje bude uspešno, hala će biti proširena.
U fabrici će biti zaposlena dva ili tri inženjera.
Očekuje se da će proizvodna hala biti izgrađena do početka jeseni.

LJ.M.

 

Naslovi

Popularni Članci