Na gradskom trgu u Bečeju: „Rastimo uz ples“

  08 jun 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Oko hiljadu mališana iz predškolske ustanove „Labud Pejović“ je prošlog petka, na gradskom trgu u Bečeju, plesalo uz taktove poznatih dečjih pesama, istovremeno sa predškolcima iz još 19 gradova Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, u okviru manifestacije „Rastimo uz ples - predškolci na trgovima“.

Ovu manifestaciju drugi put organizuje Plesna asocijacija Srbije dece predškolskog uzrasta u saradnji sa dečjim vrtićima i opštinama uz podršku Ministarstva prosvete, a Magdolna Ferenc, direktorica vrtića koja je otvorila „ples“, se zahvalila svim učesnicima i Radomiru Krsmanoviću, predsedniku plesnog studija „Sava“ iz Beograda, pokretaču manifestacije koji je, kako je rekla, „prepoznao potrebe dece za ritmom, plesom i muzikom, i osmislio koreografiju i pesme, da bi deca danas mogla ovako lepo da plešu“.
U plesu predškolaca ove godine je učestvovalo i više gradova i više dece u Bečeju. „Mi smo jedini grad u Srbiji koji je izveo na trg svu decu iz vrtića i decu starijeg uzrasta iz jaslica. U igri učestvuje oko 1.150 dece, deo je u Bačkom Petrovom Selu i u Bačkom Gradištu, a oko hiljadu ovde u Bečeju. Manifestacija ’Rastimo uz ples - predškolci na trgovima’ će postati tradicionalna i polako se proširuje. Ove godine se priključilo deset novih gradova, a za sledeću godinu se priprema još nekoliko, tako da će nas biti još više“, rekla je Snežana Vugrin, vaspitačica i jedna od organizatora manifestacije.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci